Boeddhisten komen tot geloof in Thailand

Het is zo bemoedigend om te horen over Gods grote daden wereldwijd. Al vaker heb ik geschreven over moslims die tot geloof komen. Deze week in deze rubriek aandacht voor boeddhisten in Thailand die tot geloof in de Heere Jezus komen.

In een drukke straat in de hoofdstad Bangkok vinden we een kerk, naast twee winkelcentra en een universiteit. ‘We begonnen met drie mensen,’ vertelt Gai Tanangunvirog. Zij en haar man Khajom leiden de Thaise kerk, die inmiddels honderd leden heeft en elders al vijf nieuwe gemeenten is begonnen. Khajom is de voorganger van de gemeente. Meer dan 70 procent van de kerkgangers bestaat uit voormalige boeddhisten.

Tijdens een speciale evangelisatieconferentie tijdens Valentijn, enkele weken geleden, kwamen ongeveer twintig boeddhisten tot geloof in de Heere Jezus.

Gai en Khajom zien ernaar uit dat er vele duizenden boeddhisten tot geloof zullen komen. Ze zijn ervan overtuigd dat God die droom in hun hart heeft gelegd. Dat inspireert hen om de boodschap van het Evangelie door te geven.

Het is een uitdaging om boeddhisten te bereiken. ‘Voor boeddhisten is het een grote stap om uit de gemeenschap te stappen en christen te worden,’ vertelt Gai. ‘Ze zijn bang voor de reacties van familieleden, die jonge gelovigen soms zwaar onder druk zetten om weer terug te keren.’

Elke morgen om 6 uur komt Gai met een kleine groep christenen – meest vrouwen – bij elkaar voor gebed en aanbidding, een uur lang. In deze kerk wordt veel aandacht besteed aan de training van de gelovigen, zodat ze beter in staat zijn om anderen – met name boeddhisten – te bereiken met het Evangelie.

‘God heeft ons mensen gegeven die ernaar verlangen dat ook anderen tot geloof zullen komen. Een aantal van onze mensen komt van elders uit Thailand. Sommigen van hen verlangen ernaar om ook daar, waar ze oorspronkelijk vandaan komen, een gemeente te starten,’ vertelt Gai, die er nog aan toevoegt: ‘Het belangrijkste is dat de zielen van het Thaise volk worden gered. Vol verlangen zien we uit naar wat God gaat doen.’

Dirk van Genderen
© Christelijknieuws.nl
28-02-2015
Buitenland
https://www.dirkvangenderen.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies