Geslaagde Huishoudbeurs actie, maar wereldrecord niet gehaald

Op vrijdag 27 februari hebben hulporganisatie Zending over Grenzen en de Huishoudbeurs getracht het Guinness wereldrecord te verbreken door zoveel mogelijk kleding in te zamelen binnen 24 uur op 1 locatie. Helaas is het wereldrecord niet verbroken, maar er werd toch zo’n 20.000 kilo kleding opgehaald die dag. Beide partijen vinden het desondanks een geslaagde actie.

Gedurende de gehele periode van de Huishoudbeurs konden mensen kleding inleveren bij de stand van Zending over Grenzen op het voorterrein van de RAI. Er werden over de hele periode zo’n 4 à 5 containers gevuld met kleding. Aan het einde van de beurs haalde Zending over Grenzen ook weer alle overgebleven spullen op bij diverse standhouders. Met name babyluiers en babyvoedsel werden gegeven door twee grote drogisterijketens. Met deze hoeveelheid aan kleding en producten kunnen weer veel mensen worden geholpen in Oost-Europa.

Op zondag 8 maart zijn directeur Peter van der Bijl en Huishoudbeursmanager Nicole Mengerink te gast bij RTL Life is Beautiful. Samen met presentatrice Myrna Goossen kijken ze terug op een geslaagde week.

Zending over Grenzen wil samen met sponsors, donateurs en vrijwilligers kansarme gezinnen, kinderen en ouderen in Oost-Europa laten merken dat zij er niet alleen voor staan in hun armoede en eenzaamheid. Lokale medewerkers en kerken zoeken samen met de mensen in nood naar een bestaan waarin zij niet langer afhankelijk zijn van hulp van buitenaf.

Zending over Grenzen maakt deel uit van een internationale organisatie. Samen met tien andere supportlanden maken we het werk mogelijk in onze projectlanden Albanië, Bosnië-Herzegovina, Bulgarije, Moldavië, Oekraïne en Roemenië. In deze landen heeft Zending over Grenzen steunpunten van waaruit de hulp wordt gecoördineerd.

Jeannette Coppoolse

03-03-2015
Hulpverlening
https://www.zendingovergrenzen.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies