Pootgoed tegen een knorrende maag

Armenië: De gevluchte gezinnen die vanuit Azerbeidzjan een veilig onderkomen gezocht hebben in Armenië, leven in grote armoede. De mensen op het platteland wonen in schamele huizen met een klein stuk land.

Het land blijft onbewerkt omdat pootgoed niet te betalen is. Deze maand helpt Mensenkinderen de gezinnen door middel van het project Veld vol Voedsel. De huishoudens die het nodig hebben krijgen 25 kilo pootaardappelen en 7 verschillende soorten groetezaden voor de aanleg van een moestuin. Door met zorg het land te onderhouden staat er straks elke dag een maaltijd op tafel.

Vluchtelingen, we horen er in Nederland elke dag over in de krant. Op dit moment komen ze in grote aantallen vanuit Syrië hier heen, op zoek naar een veilig onderkomen. De vluchtelingen die in Nederland mogen blijven krijgen een uitkering om in de eerste levensbehoefte te voorzien. In Armenië is dat anders. De vluchtelingen die daar een nieuw bestaan opbouwen hebben het slecht getroffen. Armenië is een arm land die haar inwoners weinig kan bieden, laat staan de vluchtelingen. De minimale uitkering die de gevluchte gezinnen krijgen is in al die jaren gelijk gebleven, terwijl de voedselprijzen bleven stijgen.

De gezinnen die zich definitief gevestigd hebben, wonen in schamele huizen met een klein stuk land. Maar het land blijft onbewerkt omdat er geen geld is om pootgoed te kopen. In Armenië is geen grote supermarkt waar je goedkoop eten kunt kopen. Het gevolg is dat deze, vaak kinderrijke gezinnen, honger lijden. Mensenkinderen biedt hulp door middel van het project Veld vol Voedsel. De gezinnen die het bitter hard nodig hebben, krijgen 25 kilo pootaardappelen en 7 verschillende groentezaden. Met dit pootgoed leggen ze een moestuin aan zodat er de komende zomer en winter een gezonde maaltijd op tafel staat.

Met steun van Mensenkinderen worden ook voedselprojecten opgezet op het platteland van Albanië, Bulgarije en Moldavië. Wanneer mensen in nood terecht komen, zet Mensenkinderen alles in het werk om in de noodzakelijke basisbehoeften te voorzien. Met het project Veld-Vol-Voedsel wordt structurele hulp geboden. Daarnaast is er een luisterend oor, is er tijd om samen te bidden en uit de bijbel lezen wat van onschatbare waarde is. Het project Een-Veld-Vol-Voedsel is een goed voorbeeld van christelijke naastenliefde en zorg.

Mensenkinderen is in navolging van Jezus Christus (Mattheüs 9:35-36) bewogen met de allerarmsten en wil hulp bieden door de Nederlanders bewust te maken van de grote nood en zorgen dat zij betrokken raken bij het werk van Mensenkinderen, zodat de mensen die de hulp bitter hard nodig hebben gesteund en bemoedigd worden door de Blijde Boodschap en barmhartige daden.

Egbert van Beesten

04-03-2015
Hulpverlening
https://www.mensenkinderen.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies