Directeur Compassion Nederland krijgt internationale rol

APELDOORN – Jolanda Omvlee, de directeur van Compassion Nederland, heeft een nieuwe uitdaging bij Compassion International aangenomen. Na zes jaar als directeur voor de kindontwikkelings-organisatie in Nederland te hebben gewerkt aanvaardt zij de rol als Senior Director for Advocacy for Latin America and the Carribean. Het bestuur van Compassion Nederland feliciteert haar met deze mooie, nieuwe stap.

Angela Thé, voorzitter van het bestuur, vertelt: “We zijn Jolanda enorm dankbaar en erkentelijk voor wat zij in de afgelopen zes jaar heeft bijgedragen aan Compassion Nederland en Compassion wereldwijd. Zij heeft de organisatie met veel bezieling en wijsheid geleid. Onder haar leiding werd Compassion een van de snelst groeiende goededoelenorganisaties in Nederland in de afgelopen jaren. We wensen Jolanda heel veel succes en zegen in haar nieuwe functie.”

Jolanda zal in de loop van 2015 haar functie als directeur van Compassion Nederland overdragen. In de komende periode gaat het bestuur op zoek naar een opvolger.

Jolanda Omvlee: “In 2009 werd ik directeur bij Compassion Nederland, omdat ik een stem wilde zijn voor kinderen die in extreme armoede opgroeien. Ik heb in de afgelopen jaren met veel plezier samengewerkt met het gedreven en professionele team. Ik heb er dan ook alle vertrouwen in dat Compassion in Nederland zal blijven doorgroeien, en samen met de vele sponsors nog veel meer kinderen de kans op een leven zonder armoede kan geven. In de nieuwe rol die ik nu krijg, kan ik eraan bijdragen dat nog veel meer kinderen holistische hulp ontvangen, die ze nodig hebben om uit de armoede te komen. Ik zie ernaar uit om het werk van Compassion in meerdere landen verder te kunnen helpen uitbouwen.”

Martijn Moens
Ria Wubs
04-03-2015
Hulpverlening
https://www.compassion.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies