ZOA zet in op value chain in Liberia

De verwoestende ebola-epidemie heeft ook de kwetsbare economie van Liberia verder ontwricht. De hele voedselproductie is gestagneerd, bijvoorbeeld doordat werknemers zijn overleden, en doordat de verwerking en vermarkting van landbouwproducten stilvielen. ZOA wil zich inzetten om de voedselvoorzieningsketen te versterken, om zo te voorkomen dat Liberia na de ebola-epidemie te lijden krijgt onder honger.

Cassave is een zeer voedingsrijk knolgewas, dat goed en redelijk gemakkelijk te verbouwen is. Het bewaren van de knollen is echter lastig, zodat de commerciële mogelijkheden van cassave zonder verwerking niet goed benut kunnen worden. Als cassave tot gari is gemalen (een soort brinta) is het langer te bewaren en een populair basisvoedingsmiddel.

ZOA ziet mogelijkheden om bij te dragen aan de voedselvoorziening en tegelijk aan de broodnodige economische ontwikkeling. Dat willen we doen door de verwerking van cassave door cassaveboeren mogelijk te maken, en op die manier de value chain te ontwikkelen.

Concrete doelen met dit project:

– driehonderd kleine boeren bedrijven machines geven om cassaves sneller te pellen en te vermalen tot gari.

– zes grotere cassave-ondernemingen ondersteunen om meer cassave op te kunnen kopen en te verwerken, om daarmee de vraag te stimuleren.

– netwerken tussen cassave-aanbieders en -vragers te verstevigen.

Helpt u mee om deze boeren weer toekomst te geven, de economie te versterken en dus Liberia na de ebola-epidemie niet te vergeten? Uw gift is welkom op:

IBAN NL02 RABO 0387 5120 12 t.n.v. ZOA in Apeldoorn, o.v.v. ‘Cassave Liberia – 672’.

ZOA
ZOA
17-02-2015
Hulpverlening
https://www.zoa.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies