Collegetour met Opperrabijn Jacobs en Gert-Jan Segers

De Eerste en Tweede Kamerfractie van de ChristenUnie gaan op Collegetour! We doen de komende weken allerlei studentensteden aan met onze bruisende bijeenkomsten. Op dinsdagavond 17 maart doet de Collegetour Rotterdam aan. Een gesprek over religie en samenleving met o.a. Gert-Jan Segers, Opperrabbijn Jacobs en Eddy Terstall.

Gert-Jan Segers: Gert-Jan Segers is Tweede Kamerlid namens de ChristenUnie. Hij maakt zich oa. hard voor de strijd tegen prostitutie en mensenhandel. Gert-Jan heeft voor zendingswerk zeven jaar in Caïro gewoond, waar hij de Islamitische wereld goed leerde kennen. Als directeur van het Wetenschappelijk Instituut van de ChristenUnie leverde hij een grote bijdrage aan het integratiedebat.

Opperrabbijn Jacobs: Bonyomin Jacobs is een Nederlandse rabbijn, een telg uit een oud Nederlands-Joods geslacht met voorouders uit Groningen. Sinds 2008 is hij Opperrabijn van het Interprovinciaal Opperrabbinaat. Ook is hij vice-voorzitter van de traditioneel Joodse school in Amsterdam. Die school moest hij onlangs een dag sluiten vanwege terreurdreigingen.

Eddy Terstall: Eddy Terstall is filmmaker en scenarioschrijver. Hij studeerde sociologie en politicologie aan de Universiteit van Amsterdam, maar rondde beide studies niet af. In 1992 debuteerde hij met de film Transit. Terstall is lid van de PvdA, maar zweeft naar eigen zeggen tussen de VVD, PvdD en de PvdA. Bij de Europese verkiezingen van 2014 stond hij op de lijst van de Partij voor de Dieren.

Christenunie
© Henk-Jan Oudenampsen
09-03-2015
Samenleving
https://www.christenunie.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies