NBG: geld nodig voor betaalbare bijbels voor China

China is vaak in het nieuws. Economisch gaat het goed, horen we. Maar dat geldt slechts voor een kleine elite. Er komt steeds meer vrijheid, horen we. Maar dat is niet voor iedereen zo.

Wat weten we van de christenen in China? Er zijn bijvoorbeeld ‘officiële christenen’ in de Drie-Zelf-Kerk en ‘niet-officiële’ in de huisgemeenten. De overheid probeert de groei van de kerk netjes te regelen, alsof het om economische groeicijfers gaat. Maar dat is niet de manier waarop de verbreiding van het evangelie zich doorzet! Het aantal christenen in China neemt nog steeds dagelijks toe. Officiële cijfers laten zien dat er zo’n dertig miljoen christenen zijn, onofficiële schattingen gaan uit van honderd miljoen. De vraag naar bijbels blijft hoog.

Een betaalbare bijbel

Hebben de mensen dan geen bijbel? Nee, niet allemaal. Veel gezinnen moeten rondkomen van ongeveer € 0,75 per dag. Ze leven op het platteland, in grote armoede. Een bijbel kunnen ze helaas niet betalen. Omdat allerlei kerkgemeenschappen zo snel groeien, maar volgens de Chinese overheid niet bestaan, is er steun vanuit andere landen nodig. Het NBG wil er voor zorgen dat alle christenen in China een betaalbare bijbel kunnen kopen. Ook de arme christenen die in huisgemeenten bij elkaar komen.

De drukpersen staan klaar

De Chinese regering heeft toestemming gegeven om nog dit jaar 2,7 miljoen bijbels te drukken. Het is zelfs mogelijk om toestemming te krijgen voor méér. De voorwaarde is dat u en wij betalen voor het bijbelpapier. Alle bijbels worden gedrukt bij de Amity Printing Company in Nanjing, de grootste bijbeldrukkerij ter wereld – op zich een wonder dat die uitgerekend in China staat! Zo staat het er voor: we hebben toestemming om te drukken, de persen staan klaar en we kunnen vijftig bijbels per minuut drukken. Meer dan zeventig distributiecentra staan klaar om bijbels naar de kerken te sturen, zodra ze van de persen komen. Simpel gezegd: we hebben geld nodig voor bijbelpapier. En daar kunt u bij helpen!

Steun het bijbelproject

Als wij het papier betalen, wordt een bijbel betaalbaar voor de Chinese christenen. De meeste christenen in China zijn arm en niet in staat om zelf een eigen bijbel te kopen, als deze niet ver onder de kostprijs kan worden aangeboden. Dankzij onze hulp kost een bijbel voor deze Chinezen omgerekend een dagloon. Dat is waarom we zo dringend om hulp vragen.

Voor € 20,- geeft u bijbelpapier voor 20 bijbels.

NBG
NBG
10-03-2015
Evangelisatie
https://www.bijbelgenootschap.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies