ChristenUnie en CDA op bezoek bij Van Raaltehuis

CDA-statenlid Henk Meulink en ChristenUnie-lijsttrekker Jan Westert bezoeken donderdag 12 maart het Van Raaltehuis in Ommen. Bij het Van Raaltehuis worden zij verwelkomd door het bestuur van de Stichting Van Raaltehuis.

ChristenUnie en CDA willen zich laten informeren over de plannen die het bestuur van de Stichting Van Raaltehuis heeft. Het bestuur van de stichting heeft plannen om het historische Van Raaltehuis te renoveren om zo aandacht te geven aan de periode die ds. Van Raalte in Ommen heeft doorgebracht en zijn betekenis. Van Raalte heeft zich daarna gevestigd in Amerika. Vanuit Amerika bestaat veel belangstelling voor ds. Van Raalte.

Tegen die achtergrond wil het stichtingsbestuur het Raaltehuis herontwikkelen. Die ideeën heeft de stichting op tafel gelegd bij wethouder Scheele van de gemeente Ommen. De wethouder heeft de stichting in contact gebracht met de beide provinciale politici om provinciale aandacht te vragen voor de plannen van de stichting. Meulink en Westert laten zich daarom morgenmiddag bij praten over het Van Raaltehuis en denken mee over de mogelijkheden om met dit historisch erfgoed iets te doen. Zowel de ChristenUnie als het CDA vinden aandacht voor behoud van historisch erfgoed belangrijk. Bovendien willen zij weten of het ook van betekenis kan zijn in de ontwikkeling van het Vechtdal ter ondersteuning van de toeristische betekenis.

Christenunie
© Henk-Jan Oudenampsen
12-03-2015
Samenleving
https://www.christenunie.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies