Studiedag over christelijke ggz met Tijs van den Brink

AANKONDIGING – Wat is christelijke ggz en wat is het effect ervan? Dat is in een notendop waar het om draait op de studiedag die het Kennisinstituut christelijke ggz op zaterdag 11 april 2015 organiseert voor breed publiek.

In het inspirerende ochtendprogramma gaan vier lezingen dieper op dit thema in. De sprekers laten zien hoe relevant het is om geloof en hulpverlening te verbinden. Ze worden na hun lezing elk geïnterviewd door presentator Tijs van den Brink. Ook vragen uit het publiek zijn daarbij natuurlijk welkom. ’s Middags zijn er praktische workshops over thema’s als suïcidaliteit en geloof, alcohol in de kerk, verslaving en geloof, relatietherapie, autisme en geloof, e-health, en meer.

Doelgroep

De studiedag is bedoeld voor een breed publiek: mensen werkzaam in pastoraat en hulpverlening, gemeenteleden, (ex)cliënten, familieleden, et ceterac. Deelname kost 15 euro, inclusief lunch, koffie en thee. De dag duurt van 10.00 tot 16.00 uur en vindt plaats in Amersfoort. Aanmelden en meer informatie over het complete programma is te vinden via de nieuwe website van het Kennisinstituut christelijke ggz: www.kicg.nl.

Onderzoek en innovatie

Het Kennisinstituut christelijke ggz is een gemeenschappelijk initiatief van De Hoop en Eleos. Eleos en De Hoop willen recht doen aan het geloof en de geloofsbeleving van hun cliënten en dit op een professionele en verantwoorde wijze integreren in de hulpverlening. Hiervoor is (wetenschappelijk) onderbouwd inzicht nodig over de interactie tussen christelijke geloof en psychische gezondheid. Het Kennisinstituut initieert dit onderzoek en voert het uit. Ook houdt het Kennisinstituut zich bezig met innovatie en het doorontwikkelen van behandelmethodiek vanuit het perspectief van het christelijk geloof.

Erik Stalman
Evangelische Omroep
12-03-2015
Samenleving
https://www.kicg.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies