Bewegen voor het goede doel met Fundrunner

Vanaf nu is de Fundrunner-app te downloaden. Hiermee kunnen mensen op een sportieve manier donaties verwerven voor bijvoorbeeld het Rode Kruis. Deze maand doen we mee met de FundrunnerCup.

Met de Fundrunner-app kan iedereen die buiten kilometers maakt donaties verwerven voor het Rode Kruis. De app houdt de afstand bij die gebruikers rennen, lopen of fietsen. Door enkel een wandeling met de hond of een fietstocht naar het werk, halen Fundrunners al geld binnen. Het verdiende bedrag komt van een geselecteerde bedrijfssponsor. In ruil daarvoor vraagt hij de sporter een kort bericht over zijn donatie via sociale media te delen.

Met de Fundrunner-app kunnen mensen zich op een heel moderne manier inzetten voor het goede doel.

De FundrunnerCup is ook van start gegaan en duurt tot en met 21 maart. Het goede doel dat de meeste Fundrunners mobiliseert gedurende deze tiendaagse wedstrijd, wint de FundrunnerCup en krijgt de eretitel ‘Fundrunner van het jaar’. Ook krijgt de winnaar een Sony Experia Z2 en een mediacampagne van Santé.

Sociale media

Met de Fundrunner app kan je activiteiten waarmee je buiten kilometers maakt (zoals fietsen, wandelen, hardlopen) omzetten in een donatie voor een deelnemend goed doel. Het enige wat je hoeft te doen, om een donatie mogelijk te maken, is jouw prestatie en een bericht van je sponsor te delen op een of meerdere social media netwerken. Je hoeft zelf geen sponsors te zoeken, dat hebben wij en de deelnemende goede doelen al voor je gedaan.

Hoe werkt het

Stel, jij gaat een stukje hardlopen, fietsen of wandelen. Je start de Fundrunner app en kiest vervolgens; een activiteit, een goed doel en een sponsor. De sponsor biedt een kilometerprijs en een maximaal bedrag. Bijvoorbeeld, ZEKUR.nl biedt € 0,50 per gewandelde kilometer en €2,50 maximaal. Je wandelt 4,41 kilometer. Dan heb 4,41km x €0,50 = € 2,20 opgehaald voor je gekozen goed doel. Het enige wat je hoeft te doen is je prestatie in combinatie met een bericht van je sponsor te posten op Facebook en/of Twitter.

Het is essentieel dat je een goede internetverbinding hebt als je start en stopt. Anders kan je niet posten en daarmee je donatie niet verzilveren.

De app is gratis te downloaden in de appstore.

15-03-2015
Hulpverlening
https://www.fundrunner.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies