Trainingsdag over fondsenwerving voor goede doelen

AANKONDIGING – Donderdag 16 april vindt in Veenendaal de tweede editie van de Fondsenwerving & Zo Bootcamp plaats. Deze trainingsdag richt zich op fondsenwervers en communicatiemedewerkers van fondsenwervende organisaties die hun kennis willen opfrissen en nieuwe inspiratie en ideeën willen opdoen.

‘De dag wordt vooral heel praktisch’, licht Gerdien Karssen toe. ‘Het is de bedoeling dat de deelnemers meteen de volgende dag met hun nieuw verworven kennis aan de slag kunnen.’

Karssen is een van de vier organisatoren van de trainingsdag. Zij en haar drie mede-organisatoren hebben ruime ervaring in de goededoelenbranche. ‘Tijdens de Bootcamp willen we de deelnemers graag kennis en nieuwe ideeën aanreiken voor het werven van fondsen, het uitbreiden van de naamsbekendheid van hun organisatie en het onderhouden van het contact met de achterban.’ Het viertal denkt daarbij aan medewerkers van goede doelen op het gebied van bijvoorbeeld ontwikkelingshulp, milieu en sociale zorg, maar ook van andere instellingen die afhankelijk zijn van giften, zoals orkesten, musea en patiëntenverenigingen. ‘In feite is iedereen die via een betaalde baan of als vrijwilliger geld inzamelt voor een goed doel welkom.’

Acht onderwerpen

De dag is ingedeeld in drie workshoprondes, waarbij de deelnemers uit acht verschillende onderwerpen kunnen kiezen. Onderwerpen die aan de orde komen, zijn onder meer: fondsenwerving bij bedrijven, persbeleid, social media, communicatieplan, jaarverslag en online marketing. Doordat de workshops in kleine groepen worden gehouden, is er alle ruimte voor individuele aandacht en maatwerk.

‘We richten ons in eerste instantie op de kleinere en middelgrote organisaties’, aldus Karssen. ‘Organisaties waar voor de fondsenwerving en communicatie geen grote teams zijn, maar waar medewerkers zelfs vaak meerdere petten op hebben. In de Bootcamp kunnen ze in korte tijd veel nieuwe kennis opdoen, zodat ze meer uit hun brede takenpakket kunnen halen.’ Deelname kost 147 euro exclusief btw, inclusief lunch. Meer informatie en aanmelding: www.fondsenwervingenzo.nl/bootcamp.

Fondsenwerving & Zo

Fondsenwerving & Zo is een samenwerking van vier professionals op het gebied van fondsenwerving en communicatie: Gerald van Dijk, Arianne Frelink, Gerdien Karssen en Martin Suithoff. Zij bieden training, advies en ondersteuning aan medewerkers van non-profitorganisaties.

Gerdien Karssen
© Henk-Jan Oudenampsen
16-03-2015
Hulpverlening
https://www.fondsenwervingenzo.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies