IZB Toer voor het goede doel 2015 voor Dabar

AANKONDIGING – Zaterdag 6 juni aanstaande organiseert de IZB de vierde Toer voor het Goede Doel. De opbrengst van dit sportieve sponsorevenement is dit jaar bestemd voor Dabar, het evangelisatie- en recreatiewerk op campings in Nederland.

Deelnemers aan de Toer kunnen kiezen uit verschillende afstanden en routes zodat de tocht voor iedereen toegankelijk is: jongeren en ouderen, recreanten, toerfietsers, wielrenners, mountainbikers… Het is ook mogelijk om als (bedrijven)team mee te doen. Voor de niet-fietsers is er een uitdagende wandeltocht uitgestippeld.

De routes van de Toertocht (80, 110, 150 of 250 km) lopen door de mooiste delen van Overijssel. Verkeersarme wegen door een uitdagende en prachtige omgeving met verrassend veel klimmetjes. MTB’ers kunnen kiezen uit twee uitdagende routes over 50 of 100 km. Daarnaast is er een gezinstocht van 30 km door de omgeving van Rijssen-Holten. Deelnemers kunnen gebruik maken van de speciale voordelige overnachtingsmogelijkheden in (de omgeving van) Rijssen.

Voor wie dit allemaal nog niet voldoende uitdagend vindt, is er ook een fietstocht dwars door Nederland, van de Noordzeekust (start in Den Haag) tot aan de Duitse grens (finish in Hardenberg). Deze route over 300 km, langs o.a. de Dabar-campings van Ottoland, Woudenberg en Rijssen, kan eventueel ook in estafettevorm gereden worden met een team van minimaal 4 personen.

Deelnemers kunnen zich laten sponsoren. De opbrengst is bestemd voor het goede doel, het landelijke Dabarwerk. Jaarlijks zetten zo’n 450 jongeren zich hiervoor belangeloos in. Om het werk doorgang te laten vinden is een fors bedrag nodig. Daarnaast is geld nodig voor de ontwikkeling van nieuw missionair kinderwerkmateriaal en de toerusting van jongeren.

Hans Borghuis
IZB
18-03-2015
Hulpverlening
https://www.toervoorhetgoededoel.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies