Arie Slob en Kees van der Staaij blij met uitslagen verkiezingen

De ChristenUnie heeft voor de derde verkiezingen op een rij een geweldige uitslag mogen ontvangen. Na de beste uitslagen in onze geschiedenis vorig jaar bij de gemeenteraadsverkiezingen én Europese Verkiezingen kreeg de ChristenUnie gisteravond vele nieuwe zetels in de Provinciale Staten én een zetel extra in de Eerste Kamer.

Mirjam Bikker kan daardoor toetreden tot de Eerste Kamerfractie van de ChristenUnie. Ze wordt waarschijnlijk de jongste vrouwelijke senator ooit.

Ook Kees van der Staaij van de SGP is blij met de uitslagen: “Wij zijn heel dankbaar met dit prachtige voorlopige resultaat. Als SGP zagen we de laatste jaren een al stijgende lijn. Die wordt nu duidelijk doorgezet. We zien terug op een positieve campagne. Naast de inzet van veel ervaren mensen waren er ook veel getalenteerde jongeren actief. Samen zorgden zij voor veel enthousiasme en creativiteit.

Mooi dat niet alleen wij, maar ook ChristenUnie en CDA een plus laten zien.

Opvallend dat de coalitiepartijen, met name de PvdA, een veer moeten laten. De slagkracht van het Kabinet is met deze uitslag in het geding. Op dit moment waren er drie partijen bereid constructief mee te denken, nu zijn er meer constructieve partijen nodig.”

Partijleider Arie Slob: “Ik ben ontzettend dankbaar. We hebben campagne gevoerd voor de idealen van de ChristenUnie. Voor een sterk gezin, voor krachtige regio’s. En het ziet er naar uit dat we in de meeste provincies winst hebben geboekt. We zijn al onze kiezers daarvoor zeer dankbaar. Mooi om te zien dat in zoveel provincies mensen vanuit hun geloof een keuze hebben gemaakt.”

Slob: “Ik heb van huis uit geleerd om het woord niet te vaak te gebruiken, maar ik doe het nu toch: ik ben trots op al die CU-mensen in het hele land die campagne hebben gevoerd. Zij hebben laten zien dat de Christen­Unie present is in de samen­leving.”

Voorlopige uitslag Provinciale Staten 2015

Noord-Holland 1 zetel (-)

Drenthe 3 zetels (+1)

Zuid-Holland 3 zetels (+1)

Overijssel 4 zetels (+1)

Groningen 4 zetels (+1)

Noord-Brabant 1 zetel (+1)

Friesland 3 zetels (-)

Gelderland 4 zetels (+1)

Flevoland 3 zetels (-)

Utrecht 3 zetels (+1)

Zeeland 2 zetels (-)

© Henk-Jan Oudenampsen
19-03-2015
Samenleving
https://www.christenunie.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies