Cycloon Pam: noodhulp onderweg in Vanuatu

Op vrijdag 13 maart trok Pam, een tropische cycloon van categorie vijf, recht over de eilanden van Vanuatu in de Stille Oceaan. Vanuatu is een klein land met 260.000 inwoners verspreid over meer dan 80 eilanden. Uit de eerste berichten blijkt dat er doden gevallen zijn en dat er dringend behoefte is aan onderdak, schoon water en gezondheidszorg.

De president van Vanuatu heeft bekend gemaakt dat naar schatting 90 procent van de gebouwen op het hoofdeiland Port Vila verwoest of beschadigd zijn door de cycloon. De communicatie is uitgevallen, bruggen zijn vernield en toegang tot afgelegen delen van de regio is zeer moeilijk.

De mensen in Vanuatu hebben uw hulp nodig. Ze hebben onderdak, eten en veilig drinkwater nodig. Medair ondersteunt een acute noodhulpactie vanuit onze samenwerking met het internationale noodhulpnetwerk Integral Alliance.

Medair helpt mensen in beschadigde gemeenschappen over de hele wereld om een crisis te overleven, weer op eigen benen te staan en vaardigheden te ontwikkelen die ze nodig hebben om een betere toekomst op te bouwen.

Medair is deelnemer aan de Integral Alliance, een wereldwijd netwerk gericht op verbetering van de capaciteit en kwaliteit van noodhulp door de leden van de alliantie.

Medair
Medair – nieuwsvideo schermadruk
19-03-2015
Hulpverlening
https://www.medair.org

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies