Proef met pinnen tijdens collecte ZOA

ZOA doet tijdens de collecteweek, volgende week van 22 tot en met 28 maart, mee aan een proef waarbij aan de deur gepind kan worden. Steeds vaker hebben mensen geen kleingeld in huis. Dit jaar doen veertien goede doelen, waaronder ZOA, mee aan een pilot om te kijken of pinnen een goed alternatief biedt.

Vijftig ZOA-collectanten gaan op stap met een pin-reader, o.a. in Enschede, Soest, Lelystad, Zuidhorn en Zwolle. Door middel van een button maken zij duidelijk dat er bij hen ook gepind kan worden. Dit kan zowel met de pinpas als met een creditcard.

Uit een onderzoek dat bureau GfK in november 2014 presenteerde, blijkt dat een grote meerderheid van de Nederlandse bevolking positief staat tegenover de huis-aan-huis collectes. Daarbij is belangrijk dat mensen anoniem kunnen doneren. Bij het pinnen is deze anonimiteit gewaarborgd.

In deze pilotfase kan er alleen gepind worden vanaf drie euro. Voor mensen die een kleiner bedrag willen doneren, bestaat ook de mogelijkheid om te sms-en.

ZOA hoopt door de proef met het pinnen manieren te ontdekken waardoor de huis-aan-huiscollecte ook in de toekomst mooie resultaten zal opleveren. Het resultaat van de jaarlijkse landelijke collecte is een belangrijke inkomstenbron voor de organisatie, die in een wereld vol conflicten, onrecht, armoede en rampen wil bijdragen aan hoop en herstel voor slachtoffers van natuurrampen en gewapende conflicten.

Els Sytsma
© Toff-Fotografie.nl voor christelijknieuws.nl
19-03-2015
Hulpverlening
https://www.zoa.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies