Cabaretier Timzingt gaat op zoek naar wat echt is

Cabaretier Timzingt komt in april met een nieuw avondvullend programma: Timzingt – Echt Waar. Samen met muzikanten van de bekende band Trinity gaat hij op tour in Giessenburg (15-4), Gouda (16-4), Voorthuizen (17-4), Haulerwijk (30-4), Zwolle (1-5) en Houten (2-5). Tijdens de tour wordt de nieuwe DVD/CD van Timzingt gepresenteerd.

Timzingt – Echt Waar is het nieuwe programma van Timzingt. Tim gaat op zoek naar wat waar is en echt. Hij komt twee vrienden van vroeger tegen op een begrafenis. Ze blikken samen terug op hun jeugd en al snel blijkt dat ze alledrie een ander verhaal hebben over wat ze samen hebben beleefd. De vraag dringt zich op: wat is waar en welk verhaal is nu echt? En wie kan dat beslissen? Een cabaretprogramma met ontroerende en hilarisch mooie liedjes, scherpe inzichten en vrij zinnige grappen over opvoeding, geloof, de liefde en vergeten groenten. Met gitaar, piano en ukelele verzint Timzingt echte verhalen om achter de waarheid te komen. Met een tour met live band langs zes plaatsen gaat de Timzingt Echt Waar in première.

Tijdens de tour zal de nieuwe live DVD/CD van Timzingt gepresenteerd worden. In de winter is het cabaretprogramma Timzingt Mooi Weer opgenomen in Theater Aan de Slinger in Houten. Deze voorstelling verschijnt integraal op DVD. Daarnaast is er ook een bonus CD met live opnamen van de liedjes en nooit eerder uitgebrachte liedjes met band.

De Live band wordt van Timzingt wordt gevormd door Niek Smelt (drums) en Bert Bos (bas), beiden muzikanten van Trinity. Timzingts ambassadeurschap voor de ontwikkelingsorganisatie Tear was het begin van een langdurige samenwerking met de worldbeatband Trinity. Timzingt tourde eerder met Trinity en zij daarna met hem. Samen organiseren ze concerten en eerder namen ze samen een CD op. De nederlandstalige kleinkunst van Timzingt paart op een bijzondere manier met de internationale worldbeat van Trinity. Het resultaat is een mix van pop, jazz, blues met folk invloeden.

Timzingt is de artiestennaam van Tim van Wijngaarden. Hij maakte eerder twee avondvullende liedjescabaretprogramma’s en maakt veel cabaret op maat voor onderwijsinstellingen, maatschappelijke organisaties en kerken. Tim is daarnaast columnist in de EO visie en schrijft regelmatig op verzoek liedjes en teksten. Eerder speelde hij negen jaar in de cabaretgroep Voorwaar.

© Henk-Jan Oudenampsen
24-03-2015
Muziek
https://www.timzingt.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies