MarthaZorg: christelijk bureau voor betaalde mantelzorg van start

Dat veel mantelzorgers overbelast zijn is een feit en dat zal de komende jaren alleen maar erger worden. De bezuinigingen in de thuiszorg laten het zien: de overheid treedt terug, en de zorgvrager moet vaker een beroep doen op het eigen netwerk.

Maar wat als dat netwerk het simpelweg niet meer aan kan en er niet meer vrijwilligers te vinden zijn? Dan is betaalde mantelzorgondersteuning een oplossing. Bureau Martha Zorg werkt vooralsnog in Utrecht en omgeving.

‘MarthaZorg wil betrouwbare en flexibele hulp bieden, vanuit een christelijke identiteit’ zo staat op de website te lezen. Bij ‘hulp’ wordt dan gedacht aan metgezelschap, huishoudelijke hulp, begeleiding bij familie-, kerk- of ziekenhuisbezoek en ondersteuning bij terminale thuiszorg of nachtelijke zorg. De zorgvrager en de mantelzorger kunnen bij MarthaZorg hun wensen kenbaar maken en verschillende vormen van zorg inkopen tegen een redelijk tarief. Zo wordt de mantelzorger (tijdelijk) ontlast en krijgt de medewerker

een vergoeding voor zijn diensten. Dit is minder vrijblijvend dan vrijwilligerswerk, waardoor de continuïteit gewaarborgd wordt.

Door MarthaZorg willen wij werk creëren voor o.a. vrouwen van 40-plus. Hierbij zijn diploma’s en opgebouwd arbeidsverleden niet bepalend. Wij willen samen met hen kijken naar de gaven en talenten die zij kunnen inzetten in de mantelzorg.

MarthaZorg is opgericht door Irma Donkersloot, die na een aantal jaren in de zorg gewerkt te hebben, samen met haar man een bouwbedrijf runde. Irma is christen en haar medewerkers ook, maar van de cliënten wordt niet verwacht dat ze gelovig zijn. ‘Ieder mens is uniek geschapen en vanuit Gods liefde voor ons willen wij zorg verlenen.’

MarthaZorg
24-03-2015
Samenleving
https://www.marthazorg.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies