Zendings- en boekenschip Logos Hope opnieuw in de vaart

SINGAPORE – Na zes maanden is deze week officieel een einde gekomen aan het project Power Up op de Logos Hope. Na een ingrijpende renovatie kiest het zendings- en boekenschip van Operatie Mobilisatie vandaag, 30 maart, opnieuw het ruime sop om de levensreddende boodschap van Jezus Christus te brengen. Het technisch project is succesvol en volgens planning verlopen en het resultaat mag er dan ook zijn.

“Als je kijkt naar de benodigde financiën, de planning en de implementatie van het project, dan hebben we op een bijzondere wijze Gods zegen en bevestiging op het project ervaren”, vertelt algemeen directeur Peter Nicoll. “Deze technische verbeteringen waarbij twee nieuwe generatoren, een elektrische schakelkast en een systeem voor warmteterugwinning zijn geïnstalleerd, zijn vrijwel exact volgens planning verlopen. Met deze aanpassingen zijn we klaar voor de toekomst en kunnen we weer vele jaren als efficiënt en betrouwbaar platform fungeren om het werk, waar God ons toe geroepen heeft, uit te voeren.”

Het Power Up team werd geleid door twee Australiërs: Matt Blair (Project Manager) en Elon Alva (Marine Superintendent voor OM-Schepen). Ook zij zijn blij en dankbaar dat het project zo goed verlopen is. “Terugkijkend zien we Gods bescherming en voorzienigheid”, aldus een enthousiaste Matt. “We hadden bekwame werkers met de juiste vaardigheden tot onze beschikking, hebben prettig samengewerkt met de mensen van de werf en zij gaven ons precies de ondersteuning die we nodig hadden. De werkzaamheden vonden vaak tegelijk op veel verschillende plekken plaats en dat zorgde dat het Power Up team extreem druk was”.

Door deze langere periode van technisch onderhoud, zag de projectleiding ook kans om een aantal andere projecten aan te pakken. Zo is de dynamo van een derde generator vervangen, is de boegschroef, die het manoeuvreren in de haven gemakkelijker maakt, geüpgraded, is het koelingssysteem voor de hoofdmotoren verbeterd en is de vloer in de kombuis, de keuken van het schip, vervangen.

De Power Up installatie vergde 8,2 miljoen euro. De Nederlandse achterban droeg bijna een half miljoen euro bij aan het monsterproject. Nu het project voltooid is, verwacht de Logos Hope zo’n 300.000 euro per jaar te besparen op operationele kosten.

70 teams naar 40 landen om te dienen

Terwijl het project plaatsvond, zijn ongeveer 70 teams bestaande uit 250 bemanningsleden uitgewaaierd naar 40 landen om Gods liefde in de praktijk te brengen en mensen te vertellen over de hoop in Jezus Christus.

In Uruguay zorgde een gevangenisbezoek en het persoonlijk getuigenis van één van de teamleden dat tien gedetineerden besloten Jezus te volgen. In die zelfde tijd daagde een andere opvarende in Zuid-Afrika een drugsverslaafde uit om, in ruil voor een Mexicaanse maaltijd, zijn verslaving op te geven. In Noorwegen deelde een bemanningslid uit Ecuador de boodschap van Gods liefde met een Spaanssprekende jongen die zich verloren voelde in het vreemde land. Een ander team van de Logos Hope nodigde in Nieuw-Zeeland jongeren met een moeilijke geschiedenis uit om Gods aanbod van liefde, acceptatie en vrede met Hem aan te nemen. En in Maleisië hielp een team met het ruimen van huizen en scholen nadat zware overstromingen in de enorme schade hadden aangericht, terwijl in Cambodja een team meehielp aan de bouw van een kerk. Dit zijn slechts enkele van de vele ontmoetingen die Logos Hope opvarenden hadden en waarbij Gods liefde op veelal praktische wijze werd uitgedragen.

Vaarschema

De Logos Hope vaart de komende tijd door naar havens in Maleisië, Filippijnen, Taiwan en Myanmar. In 2016 staat het continent Afrika op het vaarschema. Betrokkenheid van de Nederlandse achterban blijft nodig om de komende jaren de boodschap van hoop te blijven brengen aan vele miljoenen mensen.

Over OM-Schepen

OM-Schepen (OM Ships International) wil kennis, hulp en hoop brengen aan de mensen van de wereld. Het schip bezoekt daartoe elke twee tot drie weken een andere haven en verwelkomt gemiddeld 700.000 bezoekers per jaar. De grootste trekpleister is de boekenmarkt met meer dan 5.000 educatieve en christelijke titels. Daarnaast gaan teams van het schip de wal op en bieden hulp.

Als onderdeel van het wereldwijde zendingswerk van Operatie Mobilisatie (OM) begon OM-Schepen in 1970 haar bediening. Na de Logos, Doulos en Logos II, kwam de Logos Hope op 19 februari 2009 als vierde OM-schip in de vaart. Het schip bezocht o.a. Harlingen en Scheveningen in maart 2009. Sinds 1970 hebben meer dan 44 miljoen mensen in 1450 havens van 151 landen de schepen van OM bezocht. Aan boord wonen en werken 400 opvarenden uit meer dan 45 verschillende landen. Onder al deze niet-betaalde vrijwilligers bevinden zich professionele zeevarenden.

Operatie Mobilisatie
Operatie Mobilisatie
30-03-2015
Evangelisatie
https://www.operatiemobilisatie.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies