Hulporganisatie Woord en Daad ziet in 2014 inkomsten stijgen

GORINCHEM – Stijgende inkomsten, onvermoeide betrokkenheid van de achterban en een blijvende verbetering in levens van mensen. Deze drie punten van dankbaarheid komen regelmatig terug in het jaarverslag van Woord en Daad over 2014 dat vandaag is gepresenteerd.

Bij de foto: Amana (16) uit Burkina Faso volgt de opleiding tot metaalbewerker bij AEAD, partnerorganisatie van Woord en Daad. ‘Ik wil hiermee laten zien dat het niet alleen een vak voor jongens is, en dat meisjes zoals ik heel goed metaalbewerker kunnen worden. Later wil ik graag m’n eigen bedrijfje hebben. Dat is mijn grote wens!’

Concrete cijfers: er kwam afgelopen jaar 31.406.063 euro binnen, ruim vier ton meer dan in 2013. Woord en Daad kon daarmee onder meer 44.973 kinderen onderwijs geven, 4.181 jongeren aan een baan helpen en 8.075 (boeren)ondernemers trainen. Met het thema ‘Kijk!’ wordt er in het jaarverslag een blik geworpen in het leven van deze mensen.

2014 was een bewogen jaar waarin veel gebeurde in de wereld. We boden veel noodhulp aan en keken hoe we armoede structureel nog beter konden aanpakken. Zo richtten we ons op onderwijs, landbouw, water en sanitatie, maar ook op beleidsbeïnvloeding en bewustwording, waardoor moeilijke situaties voor mensen echt verbeterden.

We organiseerden diverse evaluaties om ons en onze partners te dwingen kritisch naar onszelf te kijken. De opbrengsten waren ontdekkend en leerzaam en geven een verdieping aan ons werk voor de toekomst. Een toekomst waarin we ons vanuit onze christelijke motivatie willen blijven inzetten voor de allerarmsten. Het jaarverslag over 2014 draagt als thema ‘Kijk!’. Kijken naar de ander, kijken naar onszelf levert verrassingen op. In het inhoudelijke stuk van ons jaarverslag, maar ook in de verhalen die vertellen wat ons werk met mensen doet.

Directeur-bestuurder van Woord en Daad, Jan Lock: ‘Juist die verhalen laten ons zien dat we niet zomaar met dingen bezig zijn, maar met mensen. Met hun leven, hun toekomst, hun zijn. De verhalen tonen ook dat ons werk getuigenis is, dat veel wijzer maakt dan een diploma, veel meer lest dan water uit een pomp, veel rijker is dan een inkomen. Het verbindt met het Koninkrijk van God. Dat is inspirerend om te zien en te lezen.’

Woord en Daad verbindt mensen over de hele wereld in hun strijd tegen armoede, vanuit Bijbels perspectief. We werken daarbij samen met partnerorganisaties in Afrika, Azië en Centraal- en Zuid-Amerika, de achterban in Nederland, maatschappelijke instellingen, overheden en bedrijven en andere sectoren. Samen met hen wil Woord en Daad een bijdrage leveren aan duurzame verandering in Nederland en wereldwijd.

Wilma van der Meij
© Woord en Daad
31-03-2015
Hulpverlening
https://www.woordendaad

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies