Ondersteunde kerken tonen ongekende kracht

In 2014 heeft Tear onder vaak spanningsvolle omstandigheden 1245 kerken ondersteund in hun strijd tegen armoede en onrecht. Tot in oorlogsgebieden als Noord-Irak en Syrië aan toe. “De kracht van de lokale kerk daar is vaak ongekend’’, ziet directeur Marnix Niemeijer.

Wereldwijd steunt Tear 49 partnerorganisaties in tientallen projecten. Zo helpt Tear in Ethiopië meer dan 10.000 lokale vrouwengroepen die, met hun spaargeld, zelf in staat zijn elkaars levensomstandigheden te verbeteren en hun kinderen naar school te sturen. In totaal zijn er 106.300 mensen ondersteund door structurele projecten.

Onder het motto ‘Deel je rijkdom’, nemen bijna 1200 Nederlandse kerken deel aan een Tearactiviteit. Ruim 34.000 Nederlanders doen mee aan een actie of evenement, zoals één van 94 Nachten Zonder Dak of lezen één van de Veertigdagenkalenders. Tear inspireert duizenden mensen om hun leef- en geefgedrag aan te passen. Ook een nieuw concept als de ‘Deelgemeente’ slaat aan. Veertien Nederlandse en Afrikaanse kerken zijn inmiddels met elkaar verbonden om elkaar te leren en elkaar te bemoedigen in de bestrijding van armoede en onrecht.

Al met al ontvangt Tear in 2014 20 procent meer dan de begrote inkomsten, een ongekende groei. Directeur Marnix Niemeijer is dankbaar voor de trouwe steun van Nederlandse kerken, donateurs en de honderden vrijwilligers: “Het is ontroerend dat, ondanks het gure economisch klimaat, 39.000 Nederlanders hun rijkdom blijven delen.”

Marieke Siderius
Tearfund Eleanor Bentall
02-04-2015
Kerk
https://www.tear.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies