Bemoedigende reis naar Pakistan ondanks bomaanslagen

Een week voordat een groep Nederlanders met ons naar Pakistan zou afreizen werden er twee bomaanslagen gepleegd nabij de plaats van bestemming. Desondanks werd unaniem besloten om de reis toch door te zetten. Het werd een indrukwekkend en bemoedigend bezoek.

De groep uit Nederland werd begeleid door de directeur van OM-Nederland. Samen bezochten ze verschillende projecten, kerken, steden en andere plaatsen in het land.

Volgepakte kerk in Pakistan

De eerste dagen is de groep in verschillende teams op bezoek geweest in verschillende kerken, waar ze ervoeren dat de Pakistaanse christenen ondanks de aanslagen hoop vinden in Christus. “Dit was best spannend, het was immers de eerste zondag na de verschrikkelijke aanslagen van de week ervoor. Vooraf waren we allemaal best gespannen. De diensten hebben een grote indruk op ons gemaakt. De kerken zaten vol (!) en er werd vurig meegezongen en gebeden voor Pakistan en de nabestaanden van de slachtoffers.”

Indrukwekkend verhaal van getroffen familie

Er werd ook een familie bezocht die direct getroffen is door de aanslag. De weduwe en haar kinderen en de broer van het slachtoffer deelden hun indrukwekkende en traumatische verhaal. “Het slachtoffer was een zeer gerespecteerd man die midden in de maatschappij stond. Zijn gezin zat in de kerk toen het allemaal gebeurde. Hij was later naar de kerk gekomen. Ter plekke aangekomen zag hij hoe een gewapende man de twee bewakers doodschoot. Hij heeft de schutter overmeesterd en weggetrokken bij de poort van de kerk. Daarna liet de terrorist de bom ontploffen, buiten de kerk. We hebben met de familie gehuild, naar hen geluisterd en met hen gebeden. We zijn allemaal zeer begaan met deze mensen en vragen gebed voor deze families.”

Christelijke organisaties

Tijdens de reis kreeg de groep een goed beeld van het werk in Pakistan. Er werd een christelijke school voor verpleegkundigen bezocht en verschillende organisaties lieten zien wat voor werk ze doen in het land. Heel bijzonder om te horen hoe mensen zich met gevaar voor eigen leven inzetten om het evangelie bekend te maken.

Bijzonder bezoek aan nomaden

Pakistaanse nomadenTot slot bracht de groep een bezoek aan een plek waar nomaden wonen. Dit werd een onvergetelijke bezoek. “Eén van de bewoners, een man met vijf kinderen, haalde ons op. Het was voor hen allen de eerste keer dat ze buitenlanders van zo dichtbij zagen. We werden op een heel bijzondere wijze welkom geheten. De man en zijn vrouw wasten onze voeten in Jezus’ naam! De man was eerder tot geloof gekomen, nadat een team voor hem had gebeden dat hij een zoon zou krijgen. toen hij daadwerkelijk een zoon kreeg, na vier dochters, gaf hij zijn leven aan Jezus. Hij en zijn gezin leven nu gezamenlijk met hun Hindoestaanse dorpsgenoten. We baden voor de mensen in het dorp en voor een jongen die apart van de anderen onder een klein afdakje vastgebonden zat aan een paal. De bewoners denken dat hij bezeten is door boze geesten. Al met al een indrukwekkend bezoek.”

Levend geloof ondanks verdrukking

De reis bevatte verschillende momenten waarin de groep ook zelf iets mocht delen met de bevolking. Gesprekken, Bijbelstudies en preken, soms in een gemeente, andere keren onder een open sterrenhemel. Het is een bijzonder bezoek geweest aan een land waar het geloof niet blijkt te worden ingeperkt door de voortdurende dreiging van aanslagen. Het was zeer bemoedigend en leerzaam om met eigen ogen te zien en te horen hoe het Evangelie door de getuigenissen van lokale gelovigen mag klinken in de dorpen, steden en kerken in Pakistan. Een voorbeeld voor ons als westerse gelovigen!

Gebedspunten

We vragen gebed voor het werk van de verschillende organisaties en kerken, voor de families die getroffen zijn door de aanslagen en voor het gelovige gezin dat onder de nomaden leeft. Wilt u ook bidden dat deze indrukwekkende reis een plek mag krijgen in de levens van de Nederlandse groep deelnemers?

Operatie Mobilisatie
Operatie Mobilisatie
06-04-2015
Evangelisatie
https://www.operatiemobilisatie.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies