Internationale toerustingscursus voor predikanten en kerkleiders

Van 7 april tot en met 24 april vindt in Zwolle een internationale toerustingscursus plaats voor kerkleiders. De cursus wordt georganiseerd door De Verre Naasten, in samenwerking met de Viaa (voorheen GH). Deelnemers van de cursus zijn zo’n 28 predikanten en kerkleiders uit 10 landen. Tijdens de cursus denken zij samen na over het thema: ‘Leven in het Koninkrijk: geroepen tot vreugde en lijden’.

De deelnemers zijn afkomstig uit Azië, Afrika en Zuid-Amerika en zijn samenwerkingspartners van lokale GKv-kerken en De Verre Naasten. Zij zijn uitgenodigd om kennis en ervaring uit te wisselen en zich verder te verdiepen in het thema ‘Living in God’s Kingdom: called to joy and suffering’. Vragen die aan bod komen zijn onder andere: Welke plaats hebben vreugde en lijden in het leven van christenen? Wat leert de Bijbel ons over lijden en vervolging? Hoe verzetten we ons tegen onrecht en kwaad? Hoe en met welk doel worden we gezegend? Hoe reageren we op welvaartsevangelie? Op het programma van de cursus staan, naast diverse discussies en werksessies, verschillende sprekers. Zo spreken dominee Samuel Munguti uit Kenia en dominee Huthin Manohar uit Sri Lanka bijvoorbeeld over “Called to Joy”. De cursus wordt op 24 april feestelijk afgesloten. Dan presenteren de cursisten hun actieplannen aan belangstellenden.

Op zondagen (s)preken de gasten in ruim 70 GKv-kerkdiensten. Daarnaast zijn ze 11 april aanwezig op de Ontmoetingsdag voor betrokkenen bij het GKv-missionwerk. Zo wil De Verre Naasten, in samenwerking met de plaatselijke GKv-kerken, het werk van zending en hulpverlening dichtbij brengen en verbondenheid met broeders en zusters wereldwijd stimuleren.

De Verre Naasten
De Verre Naasten
06-04-2015
Onderwijs
https://www.deverrenaasten.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies