Omzet van films in de christelijke markt stijgt

Van 8 tot en met 18 april vindt opnieuw de Christelijke Film 10-daagse plaats in de christelijke boekhandel. NEEMA Media, medeorganisator van de campagne, geeft al jaren christelijke speelfilms uit en merkt dat de markt van deze films groeiende is.

Er komen kwalitatief steeds betere films uit en de christelijke boekhandel weet steeds beter deze productgroep te presenteren en te verkopen. Dat wordt nog eens extra benadrukt door de vele plaatselijke initiatieven die rond de Christelijke Film 10-daagse worden ontwikkeld. Zo organiseert Gospel.nl tijdens de campagne filmvertoningen in het De Lieve Vrouw Filmtheater in Amersfoort. In Leek (Filmhuis Westerkwartier) en Rotterdam (Westerbioscoop) vinden ook filmvertoningen plaats.

De christelijke film onder de aandacht brengen van een breed publiek en de verkoop ervan bevorderen; dát is de achterliggende gedachte van de Christelijke Film 10-daagse. De campagne wordt, na het succes van voorgaande edities, voor de derde keer georganiseerd en wel van 8 tot en met 18 april 2015. Tijdens de Christelijke Film 10-daagse ontvangt elke klant bij besteding van minimaal € 12,50 aan films gratis de speelfilm What if…

What if… vertelt het verhaal van Ben Walker, die 15 jaar geleden zijn jeugdliefde Wendy verliet, en zijn roeping om voorganger te worden verruilde voor een zakelijke carrière. Inmiddels is hij een geslaagde manager, met een prachtige verloofde, en een gloednieuwe Mercedes. De gedachte aan een gezin en het verlangen naar een kerk liggen ver achter hem. Maar dan opeens gebeurt er iets onverklaarbaars. Terwijl Ben een ritje maakt buiten de stad, stopt zijn auto er op mysterieuze wijze mee en krijgt hij bezoek van de eigenaardige monteur Mike die zegt een engel te zijn die gezonden is om Ben te laten zien hoe zijn leven eruit zou zien als hij zijn ware roeping zou hebben gevolgd. Het volgende moment wordt Ben wakker in een huiselijke chaos terwijl zijn ‘vrouw’ Wendy en zijn ‘dochters’ zich gereedmaken voor de kerk, waarvan Ben de nieuwe voorganger blijkt te zijn. Voordat hij terug kan naar zijn oude leven, moet Ben eerst deze realiteit onder ogen zien en de waarde van liefde en geloof ontdekken. What if… vertelt een verhaal over het zoeken naar het ware doel in het leven.

Over de Christelijke Film 10-daagse

De Christelijke Film 10-daagse is een initiatief van NEEMA Media en Ecovata onder leiding van de Brancheorganisatie voor het Christelijke Boeken- en Muziekvak (BCB). De campagne stimuleert het uitgeven, verkopen en kijken van christelijke films. Kijk voor meer informatie op www.christelijkfilmtiendaagse.nl.

Nelleke Weeda-de Jong – BCB
What if video omslag
06-04-2015
Media
https://www.christelijkfilmtiendaagse.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies