Jubileumviering met veel activiteiten: Dorcas Experience Day

AANKONDIGING – Op zaterdagmiddag 16 mei viert Dorcas haar 35-jarig jubileum. Een moment waarop Dorcas stilstaat bij alle bijzondere herinneringen uit het verleden. Dorcas wil op deze dag ‘dank u wel’ zeggen tegen donateurs, sponsors en de vele vrijwilligers. Samen willen ze ook uitkijken naar de toekomst. Dit doen we met u en met onder meer Joël Voordewind, Schrijvers voor Gerechtigheid, Andries Knevel, Rietje Bakker, Margje Fikse en Dorcas-oprichter Dirk-Jan Groot.

De dag vindt plaats in Lelystad, Ketelmeerstraat 90 (De Pijler). Het programma begint om 13.00 uur en omstreeks 17.00 uur ronden we de dag af.

Met alle aanwezigen blikken we terug en kijken we vooruit. We horen het indrukwekkende verhaal van landendirecteur Mona Wissa uit Egypte. Ook presenteren we het nieuwe boek Strijder voor gerechtigheid – Het leven van Dirk Jan Groot, pionier voor Dorcas. Dit boek kunt u die dag kopen. Via verhalen en films vertellen we over de impact van 35 jaar Dorcas. De presentatie is in handen van Margje Fikse, bekend van onder meer het programma Dit is de dag van de Evangelische Omroep. Tijdens de terug- en vooruitblik is er een collecte voor waterprojecten van Dorcas.

In deze workshop staat ‘het hart van Dorcas’ centraal: de 10.000 vrijwilligers van Dorcas. Janet Klein verzorgt een leuke en inspirerende bijeenkomst waarmee we ‘dank je wel’ tegen onze vrijwilligers zeggen.

Hoe kun je als ondernemer betrokken zijn bij het werk van Dorcas? En hoe creëren we samen een win-winsituatie? Dorcas-oprichter Dirk-Jan Groot gaat daarover graag met u in gesprek. Verschillende ondernemers uit onze projectlanden vertellen u hun bijzondere verhaal.

Op Dorcas-reis naar Ethiopië

Teamleider Particuliere donateurs Jan Jacob Hoefnagel ging onlangs samen met een groep sponsors en belangstellenden op reis naar Ethiopië. De reis leverde bijzondere indrukken en indrukwekkende verhalen op. Met foto en film neemt Jan Jacob u mee op hun reis. Zo krijgt u letterlijk en figuurlijk een beeld van de impact van het werk van Dorcas, specifiek in Ethiopië.

Dorcas heeft vorig jaar veel mensen kunnen helpen die in noodsituaties moesten overleven. Daarvoor werkte Dorcas onder meer samen met het ministerie van Buitenlandse Zaken. Voordewind en Knevel brachten vorig jaar een bezoek aan projecten van Dorcas in Irak en Libanon. Wat betekent de steun van Buitenlandse Zaken voor Dorcas? En leidt noodhulp eigenlijk wel tot het beoogde resultaat? Joël Voordewind en Andries Knevel praten daarover, samen met u.

Tijdens het keuzeprogramma zijn ook het Dorcas-OmArmenplein, -landenplein, en -kinderplein te bezoeken. Op het Dorcas-OmArmenplein maakt u kennis met medewerkers van Dorcas en kunt u al uw vragen stellen. Bent u benieuwd naar het werk van Dorcas in haar projectlanden? Maak dan kennis met vier ‘projecten’ op het Dorcas-landenplein. U kunt er in gesprek gaan met landendirecteuren en medewerkers én u kunt ook echt proeven van het land. Op het Dorcas-kinderplein kunnen kleintjes vanaf vier jaar onder begeleiding (buiten)spelen en knutselen. En ook voor de groteren zijn er activiteiten.

Rietje Knevel-Bakker maakt een schilderij met als thema ’35 jaar Dorcas’. Ze zal vertellen hoe ze dit doet en u kunt vragen aan haar stellen. Bekijk ook andere bijzondere schilderijen van haar hand en laat u inspireren.

We sluiten de dag feestelijk af met een concert van Schrijvers voor gerechtigheid. Dit collectief van muzikanten heeft meerdere cd’s gemaakt over armoede en gerechtigheid. Samen willen we God danken voor het werk van Dorcas.

© Henk-Jan Oudenampsen
10-04-2015
Hulpverlening
https://www.dorcas.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies