Dorcas Kledingactie: geef waardigheid, geef kleding

Van 11 tot 18 april 2015 houdt Dorcas de jaarlijkse en landelijke Dorcas Kledingactie in meer dan 74 depots verspreid over heel Nederland. In die week kan iedereen elke dag schone en goede kleding doneren. De kleding gebruikt Dorcas voor de allerarmsten in Oost-Europa.

Kleding maakt deelt uit van onze waardigheid. Dat geldt ook voor mensen die zelf geen geld hebben om goede kleren te kopen. Voor Dorcas staan mensen centraal, daarom wil Dorcas voor hen kleding inzamelen.

Jaarlijks verstrekt Dorcas ongeveer 800.000 kilo gesorteerde kleding aan projecten in Oost-Europa. Het grootste gedeelte van de ingezamelde kleding komt terecht bij kwetsbare mensen in Oost-Europa, zoals ouderen, chronisch zieken, (wees)kinderen en gehandicapten. Een ander deel van de ingezamelde kleding stelt Dorcas beschikbaar aan kerken in Oost-Europa, die het inzetten voor sociale projecten in hun directe omgeving. Een klein deel van de ongesorteerde spullen wordt verkocht aan het Leger des Heils/ReShare. De opbrengst hiervan is nodig voor de financiering van het vervoer van de kleding naar Oost-Europa, en de distributie aldaar.

Dorcas-depot in de buurt

Dorcas heeft 190 depots verspreid over heel Nederland. Gedurende het hele jaar kunnen Nederlanders hun kleding bij een Dorcas-depot in hun buurt brengen voor het goede doel. Kijk op www.dorcas.nl/kledingactie voor de adressen van de Dorcas-depots.

Dorcas

Dorcas is een internationale christelijke hulporganisatie die in actie komt voor mensen in nood en diepe armoede, ongeacht hun religie, ras, geslacht of politieke overtuiging. Geïnspireerd door Mattheüs 25:31-46 om te zorgen voor armen en verdrukten, werkt Dorcas al 35 jaar aan hulp- en ontwikkelingsprojecten in Afrika, Oost-Europa en het Midden-Oosten. Duizenden vrijwilligers, ondernemers en donateurs steunen de 166 projecten die Dorcas in 17 landen uitvoert. In deze projecten werkt Dorcas samen met meer dan 70 lokale kerken en partnerorganisaties.

Abel Korevaar
© Toff-Fotografie.nl voor christelijknieuws.nl
10-04-2015
Hulpverlening
https://www.dorcas.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies