Rick Warren spreek zich uit tegen hulp bij zelfdoding

Rick Warren heeft zich uitgesproken tegen hulp bij zelfdoding. De voorganger van de Saddleback Church Rick Warren heeft zijn stem toegevoegd aan een campagne tegen een Californische wetsvoorstel. Californië Senaat Bill 128, ook bekend als de ‘End of Life’-wetgeving, kwam in een stroomversnelling door het geval van Bretagne Maynard, die werd gediagnosticeerd met een terminale aandoening en vervolgens verhuisde ze van Californië naar Oregon, waar hulp bij zelfdoding legaal is, om daar haar dood te versnellen.

De kerkleiders spreken zich op grote schaal uit tegen de invoering van deze wet in Californië. Tijdens een evenement waarschuwde Warren – wiens zoon Matthew op 27 jarige leeftijd zelfmoord pleegde in 2013 – de toehoorders niet in te stemmen met de wetgeving.

‘Ik verzet me tegen deze wet als theoloog en als de vader van een zoon die na het worstelen met een psychische aandoening op 27 jarige leeftijd zelf een einde aan z’n leven maakte,’ zei hij.

Hij gaf voorbeelden van zaken in de Bijbel waar Mozes, Elia, Jona en Job smeekte God om hun leven te nemen. Maar, zei hij, God had andere plannen met hen. ‘Het vooruitzicht van stervenden kan beangstigend zijn. Maar wij behoren tot God, en de dood en leven zijn in Gods handen. We moeten een radicale toewijding hebben om er te zijn voor degenen die sterven.’

Verzet op het wetsvoorstel is er de ook van het rooms-katholieke Bisdom van Orange, die verklaarde in een document: ‘De aanspraak op het recht op hulp bij zelfdoding roept veel vragen op, niet de minste daarvan is deze: als er een ‘recht op hulp bij zelfdoding’, waarom zou een dergelijk recht slechts worden beperkt tot die in de greep van een terminale ziekte? Hoe zit het met de oudere persoon die lijdt een langzame maar niet-terminale ziekte? Hoe zit het met de adolescent of jong volwassene in de greep van een depressie, demoralisatie, of wanhoop? Hoe zit het met de man van middelbare leeftijd, die alleen is en gewoon moe is van het leven?’

Lees het volledige artikel van Mark Woods in Christian Today via de link hieronder.

Redactie christelijknieuws
Saddleback Church
16-04-2015
Buitenland
https://www.christiantoday.com/

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies