Voortbestaan HQ-school onzeker, volgend schooljaar geen lessen

VEENENDAAL – De HQ school, hét tussenjaar voor christelijk artistiek talent, start in september 2015 niet met een nieuwe groep studenten. De school heroriënteert zich op haar toekomst en neemt hiervoor een jaar de tijd.

Het besluit om de school een jaar te sluiten, komt voort uit een reeks veranderingen. Voorzitter bestuur Janny Budding: “Dit besluit hebben we genomen vanwege een aantal redenen. Door de invoering van het leenstelsel ontvingen we de afgelopen twee jaar minder studenten dan voorheen. En: na elf jaar werkzaam geweest te zijn op HQ heeft schooldirecteur Jefta Alberts aangegeven op zoek te gaan naar een nieuwe uitdaging. Toch zien wij ook het potentieel van de opleiding en daar willen we zorgvuldig mee omgaan. Vandaar dat we nu in gesprek zijn met andere organisaties om zo de toekomst van het artistieke tussenjaar stevig in te bedden.”

Samen met studenten, oud-studenten, teamleden, docenten en vrienden van HQ vierde de school in januari jongstleden haar 12,5 jarig jubileum. Eens te meer werd duidelijk hoeveel impact HQ heeft op levens van jonge mensen en dat mag niet verloren gaan. Het besluit om de school tijdelijk te sluiten heeft geen consequenties voor de huidige studenten. Ook dit jaar wordt door hen afgesloten met een schitterende eindvoorstelling op 24, 25 en 26 juni in theater De Lieve Vrouw in Amersfoort.

Janny Budding
© Toff-Fotografie.nl voor christelijknieuws.nl
20-04-2015
Onderwijs
https://www.hqschool.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies