Israel viert 67 jaar onafhankelijkheid

Afgelopen week vierde Israel 67 jaar onafhankelijkheid. Onze westerse kalender geeft 14 mei 1948 als de Onafhankelijkheidsdag aan, maar de Joodse kalender gaf deze week aan dat Israel 67 jaar geleden werd herboren. We feliciteren Israel met deze feestdag en wensen haar Gods zegen, bescherming en nabijheid toe.

Israel is nog niet het land waar iedereen God dient en de Heere Jezus, de Messias kent. Maar dat gaat wel gebeuren, God gaat Zijn beloften vervullen. Precies op de Onafhankelijksdag werd vanuit Gaza weer een raket afgeschoten op Israel, de eerste in 2015. Gelukkig vielen er geen slachtoffers. Israel heeft direct een vergeldingsactie uitgevoerd op Gaza.

‘Dood aan Israel’

Tijdens de onlangs gevierde jaarlijkse ‘Dag van het Leger’ in Iran werden tal van militaire parades gehouden. De raketten die getoond worden, worden elk jaar groter. Het is toch werkelijk bizar dat op de raketten de tekst staat: ‘Dood aan Israel’. De honderden toeschouwers scandeerden vervolgens: ‘Dood aan Israel’, ‘Dood aan Amerika.’

Moslim koos ervoor zich met christenen te laten onthoofden

De moslim Jamal werd met 27 Ethiopische christenen door ISIS-terroristen onthoofd in Libië. Ondanks dat hij moslim was, werd hij toch onthoofd. Waarom? Omdat één van de christenen die onthoofd zouden worden, een heel goede vriend van hem was. Hij wilde hem niet alleen laten sterven, en ging deze weg als een daad van grote liefde.

Volgens een bericht van een internetkrant in Somaliland zou Jamal onderweg naar de plaats waar de christenen zouden worden gedood, nog tot geloof in de Heere Jezus zijn gekomen en werd hij daarom gedood. Het is echter de vraag of dat bericht wel juist is. Mogelijk hoopte Jamal de moord op zijn vriend te kunnen voorkomen door solidair te zijn met de groep christenen.

Biddende Joodse soldaat gearresteerd op Tempelberg

Afgelopen maandag arresteerde de Israëlische politie op de Tempelberg een biddende Israëlische soldaat. Al jaren is het Joodse mensen verboden om op de Tempelberg te bidden of Hebreeuwse teksten uit de Bijbel te citeren.

De regels die gelden op de Tempelberg zijn uitgevaardigd door de islamitische Waqf, aan wie Israel het beheer heeft gegeven sinds 1967, toen Israel de Tempelberg heroverde op Jordanië. In feite komt het erop neer dat Israel direct na die overwinning in 1967 de Tempelberg weer heeft afgestaan. De regels van de Waqf worden gehandhaafd door de Israëlische politie. Afgelopen maart oordeelde een Israëlische rechter nog dat het gebedsverbod geen rechtsgrond heeft. Toch houdt de Israëlische politie zich nog steeds aan het gebedsverbod.

Dirk van Genderen

Dirk van Genderen is columnist, publicist en spreker. Eerder was hij eindredacteur van Visie, het programmablad van de EO. Elke week schrijft hij een nieuwsbrief die ook op z’n site wordt gepubliceerd en elke maand schrijf hij een commentaar in Het Zoeklicht. Bezoek zijn website via de link onderaan dit item.

Dirk van Genderen
© Henk-Jan Oudenampsen
25-04-2015
Buitenland
https://www.dirkvangenderen.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies