Help de slachtoffers van de aardbeving in Nepal

World Vision is volop bezig met het verlenen van noodhulp en het inventariseren van de schade in Nepal, dat zaterdagochtend werd getroffen door een zware aardbeving. Minstens 2.500 mensen zijn gedood, aldus het ministerie van Binnenlandse Zaken in Nepal. Ook zijn meer dan 4.700 mensen gewond. Duizenden mensen liggen nog onder het puin en gevreesd wordt dat de aantallen slachtoffers nog veel verder zullen oplopen.

De aardbeving had een kracht van 7,9 op de schaal van Richter. Het epicentrum van de aardbeving lag op 77 kilometer ten noordwesten van de Nepalese hoofdstad Kathmandu. Ook in aangrenzende gebieden in de Himalaya – Tibet, India en Bangladesh – zijn slachtoffers gevallen. Het was de zwaarste aardbeving in het gebied sinds 1934.

Steden en dorpen die dichtbij het epicentrum liggen, zijn moeilijk bereikbaar. Wegen zijn vernietigd en geblokkeerd door modderstromen en de communicatie ligt plat. Duizenden Nepalezen hebben de nacht doorgebracht op straat, omdat ze bang zijn voor naschokken. In veel gebieden is geen water en elektriciteit. De regering heeft de noodtoestand uitgeroepen in de getroffen gebieden en om internationale hulp gevraagd.

Wat doet World Vision?

Het noodhulpteam van World Vision kwam direct in actie en werkt dag en nacht om de slachtoffers van de ramp te helpen. Welke noodhulp bieden we? In eerste instantie willen we 10.000 huishoudens (ongeveer 50.000 mensen) helpen met directe noodhulp. Zo helpen we de mensen met onderdak, kooksets, muskietennetten en water. Ook zetten we kindvriendelijke plaatsen op, waar we kinderen helpen met hun trauma en waar ze kunnen ontsnappen aan het drama om hen heen.

World Vision
World Vision
26-04-2015
Hulpverlening
https://www.worldvision.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies