Kerk in actie: noodhulp voor 10000 gezinnen in de Kathmandu-vallei

Na de verwoestende aardbeving in Nepal is ICCO/Kerk in Actie volop bezig om de noodhulp op gang te brengen voor 10.000 gezinnen in de Kathmandu-vallei. Op dit inventariseren onze medewerkers en partnerorganisaties wat de behoeften zijn van de overlevenden. De noodhulp zal in elk geval bestaan uit noodonderkomens, voedselpakketten, dekens, waterzuiveringstabletten, medicijnen en psychosociale hulp.

De aardbeving op 25 april kostte het leven aan naar schatting 5.000 Nepalezen. Ruim 8.300 mensen zijn gewond geraakt en twee miljoen mensen zijn ontheemd. Overlevenden van de aardbeving zoeken hun toevlucht bij familie of in door de overheid aangewezen tentenkampen. De komende dagen zullen daar naar schatting 50.000 mensen naar toe gaan. Door de regen en de afwezigheid van schoondrinkwater en sanitaire voorzieningen, is de kans op infectieziekten en epidemieën groot.

De noodhulp van ICCO/Kerk in Actie wordt uitgevoerd door lokale partners die actief zijn in de ACT Alliance, een wereldwijd noodhulpnetwerk. Hiervoor heeft ICCO/Kerk in Actie 100.000 euro beschikbaar gesteld. Daar komt nog 442.194,- euro bij (van 4 miljoen euro) dat het ministerie van Buitenlandse Zaken heeft toegezegd aan de Dutch Relief Alliance, een samenwerkingsverband van Nederlandse organisaties die noodhulp bieden, waaronder ICCO Cooperation.

Via Giro555 vraagt ICCO/Kerk in Actie samen met andere hulporganisatie om financiële steun, zodat de slachtoffers snel en goed kunnen worden geholpen, zoals Sunita die in het ziekenhuis ligt met een gebroken nek. Terwijl ze aan het werk was in haar restaurant, begon de grond te trillen en te beven. Ze wilde wegrennen, maar er vielen stenen op haar. Nu is haar nek gebroken en heeft ze veel pijn. Inmiddels ligt ze in het ziekenhuis in de stad. Daar heeft ze nog geluk mee, want de ziekenhuizen liggen overvol en gewonden liggen op straat te wachten op hulp.

Kerk in Actie
Kerk in Actie
29-04-2015
Hulpverlening
https://www.kerkinactie.nl/

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies