Het Leger des Heils plaatst 40 grote tenten voor noodhulp Nepal

VIDEO – Een aardbeving met de kracht van 7.8 heeft afgelopen zaterdag Nepal hard getroffen. Vooral de hoofdstad Kathmandu is bijna verwoest. Duizenden mensen vonden de dood en de samenleving is totaal ontwricht. Dit is de zwaarste beving die deze regio heeft getroffen in 81 jaar. Het Leger des Heils werkt al sinds 2009 in Nepal en kon direct reageren op de hoge nood die er is. Momenteel bieden, naast directe verzorging van gewonden, onderdak en schoon drinkwater.

Vanuit Groot Britannië wordt de internationale hulpverlening gecoördineert en ondersteund. Een team van drie ervaren noodhulpverleners is vanuit Engeland naar Nepal gereisd om ter plaatse te ondersteunen. Damaris Frick van het Internationaal Hoofdkantoor, kolonel Carol Telfer en Majoor MacDonald Chandi (beide uit Pakistan) zijn aangekomen in Kathmandu. Zij werken naast de majoors Lalsangliana Vuite en Lalnunsangi Ralte die verantwoordelijk zijn voor het Leger werk in Nepal.

De hulpverlening zal zich in eerste instantie concentreren op het verstrekken van minimaal 40 grote tenten waarin mensen kunnen worden opgevangen. Daarnaast coordineren zij de distributie van grote aantallen dekens, water en eten dat wordt geleverd door het Leger des Heils in India. Ondanks dat het heel moeilijk is om de goederen over de weg te transporteren is het inmiddels gelukt om een gangbare route te vinden waarlangs de vrachtwagens van het Leger Kathmandu kunnen bereiken.

© Leger des Heils
03-05-2015
Hulpverlening
https://www.legerdesheils.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies