Samenwerking Medair en partnerorganisaties voor dringende noodhulp

De noodhulporganisatie Medair werkt samen met partnerorganisaties aan noodhulp voor mensen die afgesloten zijn van de buitenwereld. Het dodental van de zware aardbeving in Nepal is inmiddels opgelopen tot meer dan 6.000. Er zijn meer dan 13.000 gewonden en duizenden mensen zitten nog steeds opgesloten in afgelegen bergdorpen.

De Nepalese regering bevestigt dat er nog steeds acute nood is op het gebied van onderdak, voedsel, water, sanitatie en gezondheidszorg. Medair werkt nauw samen met Mission East en andere partners van Integral Alliance om onderdakpakketten en noodgoederen te brengen naar mensen die opgesloten zitten in afgelegen dorpen in Sindhupalchok, een district ten noordoosten van Kathmandu. Volgens berichten behoort Sindhupalchok tot de districten die het zwaarst getroffen zijn door de aardbeving.

“Samenwerking is essentieel voor de hulp aan mensen die door deze ramp zijn getroffen,” zegt Robert Schofield, internationaal directeur van Medair. “Er is zo veel verwoest en binnenkort begint het moessonseizoen, waardoor mensen nog kwetsbaarder worden. Medair werkt hard aan de afstemming met de overheid en plaatselijke organisaties. Samen met partnerorganisaties distribueren we essentiële hulpgoederen onder de meest kwetsbaren.”

Via de Britse overheid, UK Aid, heeft Medair meer dan 1.100 onderdakpakketten ontvangen, met daarin ondermeer dekzeilen en touw. Verder kregen we meer dan 500 lampen op zonne-energie om uit te delen aan mensen in nood.

Het noodhulpteam van Medair was binnen 48 uur na de aardbeving aanwezig in Kathmandu en werkt aan hulp aan mensen op het gebied van onderdak, gezondheidszorg en hygiëne. Ons team gaat in de regio huishoudelijke artikelen, onderdakhulpgoederen en noodgezondheidspakketten verstrekken.

Medair helpt mensen in beschadigde gemeenschappen over de hele wereld om een crisis te overleven, weer op eigen benen te staan en vaardigheden te ontwikkelen die ze nodig hebben om een betere toekomst op te bouwen. Medair is deelnemer aan de Integral Alliance,een wereldwijd netwerk van christelijke noodhulp- en ontwikkelingsorganisaties.

Janneke de Kruijf
© Medair Nathalie Fauveau
03-05-2015
Hulpverlening
https://www.medair.org

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies