Brian Doerksen en The Shiyr Poets brengen nieuwe muziek naar Nederland

Brian Doerksen keert in juni terug naar Nederland en brengt ditmaal zijn nieuwe band The Shiyr Poets mee. Daarmee beloven de drie optredens in Drachten, Ede en Leiderdorp bijzonder te worden, want niet alleen kunnen bezoekers genieten van Brian’s bekende aanbiddingsmuziek; ook kan men de Psalmen beleven als nooit tevoren met The Shiyr Poets.

Als Brian Doerksen alleen met zijn eigen aanbiddingsmuziek naar ons land zou komen, zou de belangstelling al groot zijn. De Canadees schreef verschillende liederen die over de hele wereld bekend werden en nog altijd gezongen worden, zoals ‘Kom Nu Is De Tijd’, ‘De Rivier’ en ‘Maak Mij Rein Voor U’. Op 11, 12 en 13 juni brengt hij echter ook zijn nieuwe band The Shiyr Poets mee. Als lid van dit collectief brengt Brian Doerksen de Psalmen opnieuw onder de aandacht, na er zelf een inspirerende zoektocht in te hebben gehad. The Shiyr Poets hebben Psalmen niet alleen opnieuw vertaald in liedvorm; de muziek is gloednieuw en gearrangeerd door alle bandleden gezamenlijk. De liederen van The Shiyr Poets zijn daarom een aanrader voor liefhebbers van Brian Doerksen’s muziek, maar ook voor wie oren heeft naar muziek waarin aanbidding, sfeer en oprechte vragen, verdriet en vreugde samen komen.

Het eerste album van The Shiyr Poets heet ‘Songs For The Journey Vol. 1’ en bevat de eerste groep bewerkte Psalmen. De cd wordt deze maand in Nederland uitgebracht. De distributie wordt verzorgd door Ecovata. In de aanloop naar de optredens kan het publiek al uitgebreid kennis maken met The Shiyr Poets en hun muziek. Zo besteedt Groot Nieuws Radio de komende weken uitgebreid aandacht aan Brian Doerksen en The Shiyr Poets. Ook zal op televisiezender Family7 (bij het programma Café Tinto) en in verschillende bladen meer te zien en lezen zijn over het project.

Maar de beste ervaring blijft natuurlijk het bijwonen van de komende optredens. Tijdens de avonden zal een mix klinken van bestaande liederen van Brian Doerksen en de nieuwe songs van The Shiyr Poets. Het worden avonden die u niet mag missen!

Donderdag 11 juni – Schouwburg De Lawei, Drachten

Vrijdag 12 juni – De Schuilplaats, Ede

Zaterdag 13 juni – Zalen A4, Leiderdorp

Alle avonden beginnen om 20:00 uur.

Kaarten voor de optredens zijn verkrijgbaar via https://www.truetickets.nl/brian-doerksen en kosten € 22,50 per stuk (aan de kassa € 25,00).

Meer informatie is te verkrijgen bij GospelNU, dat de optredens van Brian Doerksen verzorgt: www.gospelnu.nl.

Leon van Steensel
Brian Doerksen
04-05-2015
Muziek
https://www.gospelnu.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies