Nepal: na tweede aardbeving nog dringender hulp nodig

Vandaag werd Nepal getroffen door een tweede grote aardbeving. Nog steeds zitten duizenden mensen in afgelegen dorpen zonder levensreddende hulp. Terwijl noodhulporganisatie Medair in samenwerking met Mission East bezig was met de distributie van essentiële hulpgoederen in Thakani, een gemeenschap in het district Sindhupalchowk, kwam er een nieuwe aardbeving met een kracht van 7,3 op de schaal van Richter.

Noodhulpmedewerker Nathalie Fauveau was op de eerste verdieping van het Medair-kantoor in Kathmandu aan het werk toen ze de beving voelde.

“De schokken waren heel sterk en duurden 20 tot 25 seconden,” vertelt ze. “De muren begonnen te wankelen en iedereen rende naar buiten. Ik kroop met een collega onder een deurkozijn en toen de schokken zwakker werden, renden we naar beneden en naar buiten. De plaatselijke Nepalese medewerkers zagen lijkbleek.

Je zag het trauma dat ze van de eerste aardbeving hadden weer opkomen. Nu zijn er nog steeds naschokken.”

Dit is de tweede aardbeving die het land in twee weken tijd treft. De aardbeving op 25 april had een kracht van 7,8 op de schaal van Richter. Daardoor kwamen meer dan 8.000 mensen om, raakten meer dan 13.000 mensen gewond en zitten duizenden mensen te wachten op hulp.

De medewerkers van Medair bevonden zich vlakbij het epicentrum van de nieuwe aardbeving. Ze zijn allemaal veilig en wel en ons team gaat verder met het zoeken en bereiken van afgelegen dorpen met essentiële hulpgoederen.

Het noodhulpteam van Medair geeft mensen hulp op het gebied van onderdak, gezondheid en hygiëne. We brengen essentiële huishoudelijke artikelen, onderdakmaterialen en noodgezondheidspakketten naar de regio

Janneke de Kruijf
Medair
12-05-2015
Hulpverlening
https://www.medair.org

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies