Ondanks moeilijke omstandigheden brengt men het evangelie aan medegevangenen

Ethiopië – Tijdens een doopdienst op 25 april in de stad Asela zijn zeven christenen gearresteerd. Ze zitten vast omdat ze illegale bijeenkomsten zouden hebben bijgewoond. De kerk ontkent de aanklacht en geeft aan officieel toestemming te hebben gekregen voor de samenkomsten.

Naar schatting omsingelden vijftien politieagenten de plek waar de kerkdienst werd gehouden. Tijdens de dienst werden veertig mensen gedoopt. De bijeenkomst vond plaats in Asela, zo’n 170 kilometer ten zuiden van de Ethiopische hoofdstad Addis Abeba. Politieagenten arresteerden de drie leiders van de geloofsgemeenschap. Vier anderen, die zich nog maar kortgeleden tot het christendom bekeerd hadden, vluchtten weg. Na een achtervolging werden ook zij opgepakt.

Afgelopen maandag verschenen de zeven christenen voor de rechter. Die dag kreeg de openbaar aanklager op eigen verzoek zeven dagen extra tijd om het onderzoek naar de christenen af te ronden. De volgende hoorzitting staat gepland op maandag 11 mei.

“De situatie in de gevangenis is erg moeilijk. Meer dan 168 gevangenen zitten samen in een krappe ruimte. ’s Nachts hebben de christenen net genoeg ruimte om op hun zij te liggen. Eén van hen moet slapen in de toiletruimte”, zegt een persoon die de christenen opzocht in de gevangenis.

De leider van de kerk in Asela zei in reactie hierop: “God heeft deze situatie in de hand. We prijzen onszelf gelukkig dat we op deze manier voor Christus mogen lijden. Bovendien leven we nog, terwijl vele anderen in het verleden de dood vonden.” Ondanks de moeilijke omstandigheden proberen hij en de andere christenen het evangelie uit te leggen aan hun medegevangenen.

Open Doors
© ChristelijkNieuws.nl
17-05-2015
Evangelisatie
https://www.opendoors.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies