Voorbereidingen van de Zilveren Duif Awards in volle gang

De voorbereidingen voor de vierde editie van de Zilveren Duif Awards zijn in volle gang! Het feestelijke galaconcert van de uitreiking van de Zilveren Duif Awards staat gepland voor donderdag 12 november 2015 en zal plaatsvinden in de Basiliek te Veenendaal. Het is de wens van de Stichting Zilveren Duif zoveel mogelijk producenten, distributeurs en liefhebbers van christelijke muziek te ontmoeten en met elkaar de positieve ontwikkelingen in de deze branche te vieren.

Van 6 mei tot en met 5 juni 2015 is de termijn voor inzending ter nominatie geopend en reeds vele distributeurs en producenten hebben gehoor gegeven aan de uitnodiging om werk in te sturen.

De door de nominatie commissie genomineerde albums worden op diverse manieren gepresenteerd, onder andere via de programma’s van Groot Nieuws Radio en op de website www.zilverenduif.nl. De edities 2012, 2013 en 2014 hebben aangetoond dat er ook bij andere media sprake is van een groeiende belangstelling voor de Zilveren Duif Awards. De christelijke boekhandels brengen de genomineerde inzendingen ook onder de aandacht van het publiek evenals het Lees en Luister Magazine dat eind augustus verschijnt.

Een jury beoordeelt alle nominaties en bepaalt met het publiek en een selectie van muziekkenners welke inzendingen beloond worden met een prijs. De categorie ‘Debuut Album’ (Aanmoedigingsprijs) is een juryprijs. Hiervoor kan het publiek niet stemmen.

Over de feestelijke avond

Op donderdag 12 november 2015 zal er een feestelijk galaconcert worden georganiseerd in de Basiliek te Veenendaal door de Stichting Zilveren Duif. Tijdens deze avond zullen de uitreikingen van de verschillende prijzen plaatsvinden. Vooraf vindt in tegenstelling tot voorgaande edities geen galadiner plaats, maar na afloop van de avond wél een feestelijke borrel.

Stichting Zilveren Duif

De organisatie van de Zilveren Duif Awards is in handen van de Stichting Zilveren Duif. Voor de promotie van de Zilveren Duif Awards wordt ondermeer nauw samengewerkt met Groot Nieuws Radio en BCB Harderwijk. In het stichtingsbestuur hebben personen zitting die werkzaam zijn in uiteenlopende disciplines binnen de christelijke muziekbranche. Op dit moment bestaat het bestuur uit de volgende leden:

• Els de Jong-van Gurp (voorzitter)

• Jan Quintus Zwart

• Arjan van den Bijgaart

• Cees van Vugt (secretaris)

• Koos Timmer

• Maarten Ouweneel (penningmeester)

Maarten Ouweneel
© Henk-Jan Oudenampsen
18-05-2015
Muziek
https://www.zilverenduif.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies