Marineschip onderschept 6000 kg marihuana in Caribische Zee

Tijdens een routinecontrole aan boord van de vissersboot ‘Caribbean Soul’ is 6000 kg marihuana gevonden door de bemanning van het stationsschip van de marine in het Caribische Gebied. De Caribbean Soul was met 12 personen aan boord onderweg van Jamaica naar Guyana. Niet eerder werd een vangst van deze grootte gedaan.

De vissersboot werd ontdekt door een patrouillevliegtuig van de Amerikaanse Kustwacht. Zij stuurden Zr.Ms. Zeeland op het vaartuig af voor een inspectie. Net voor zonsopgang werd het bootje gedetecteerd door het marineschip. De helikopter en de snelle onderscheppingsboten met het Law Enforcement Detachement van de Amerikaanse Kustwacht werden gelanceerd. Zij voerden een boarding uit op de Caribbean Soul en troffen vrijwel meteen de enorme hoeveelheid marihuana aan.

De Caribbean Soul en haar bemanning werden aangehouden en geëscorteerd naar Ponce in Puerto Rico, waar ze zijn overgedragen aan de Drugs Enforcement Agency. “De samenwerking met de Nederlandse Marine en onze overige partners blijft vruchten afwerpen” , aldus de commandant van de Amerikaanse Kustwacht in de sector San Juan. Commandeur Hans Lodder, Commandant Zeemacht in het Caribische Gebied, vervolgt daarop: “Dit soort grote onderscheppingen geven aan dat er voor ons werk genoeg is. Om dit voor elkaar te krijgen, is goede samenwerking en informatie uitwisseling met alle partners in dit gebied cruciaal.”

Rijksoverheid
Nederlandse Marine
21-05-2015
Buitenland
https://www.marine.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies