Voormalig chauffeur Yasser Arafat bezoekt ons land

Van 11 tot 22 juni bezoekt de Palestijnse auteur Tass Saada opnieuw ons land. Zijn indrukwekkende levensverhaal staat beschreven in het boek Arafat was mijn held. Zijn bezoek wordt georganiseerd door Uitgeverij Gideon, in samenwerking met de SGP en de ChristenUnie.

Op uitnodiging van deze partijen zal hij spreken op een internationaal congres van de SGP over antisemitisme in Dordrecht en verzorgt hij een deelsessie tijdens het partijcongres van de ChristenUnie in Zwolle.

Tass werd geboren in een Palestijns vluchtelingenkamp in de Gazastrook, maar groeide op in Saoedi-Arabië en Qatar. Daar radicaliseerde hij en als 17-jarige sloot hij zich tegen de zin van zijn ouders aan bij Fatah. PLO-leider Yasser Arafat was zijn grote held. Als jonge sluipschutter en later persoonlijk chauffeur van Arafat was hij bereid zijn leven te geven voor de Palestijnse zaak.

Tegenwoordig zet hij zich juist in voor verzoening tussen Palestijnen en Joden. Met Kerk in Actie steunt de PKN dit jaar zijn project Seeds of Hope. Over het waarom van zijn ommekeer schreef hij zijn boek. Over zijn werk nu, zijn levensverhaal en zijn visie op het conflict komt hij op verschillende plaatsen in Nederland vertellen:

13 juni – Zwolle, VEZ (avonddienst)

14 juni – Hoofddorp, De Meerkerk (ochtenddienst)

14 juni – Hardinxveld, BLoft (17.00 en 19.30 uur)

15 juni – Haarlem, Shelter

16 juni – Ede, de Ark

17 juni – Nieuw Lekkerland, Rehoboth

18 juni – Houten, Opstandingskerk

21 juni – Amsterdam, Vineyard (ochtenddienst)

21 juni – Ouddorp, Doopsgezinde gemeente (avonddienst)

Houd voor meer informatie over deze bijeenkomsten de lokale media en de websites van de betreffende kerk of gemeente in de gaten, of informeer ernaar bij Uitgeverij Gideon.

Gideon
© Henk-Jan Oudenampsen
21-05-2015
Buitenland
https://www.gideonboeken.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies