EA-EZA verandert naam in MissieNederland

EA-EZA (ontstaan uit de fusie van de Evangelische Alliantie en de Evangelische Zendings Alliantie medio 2013) heet vanaf 21 mei MissieNederland. Daarmee is een van de laatste stappen in het fusieproces gezet. De nieuwe naam geeft uiting aan de koers van de organisatie die al wel is ingezet, maar die nu ook expliciet naar buiten wordt gebracht.

Bouwen aan een Kerk die impact heeft

De vele christelijke organisaties, plaatselijke gemeenten, kerkgenootschappen en betrokken individuen die deel uitmaken van het netwerk, delen het verlangen naar een Kerk die zichtbaar is in wijk en wereld en willen daar in en vanuit Nederland aan bijdragen. 

Directeur Jan Wessels: “We zijn op een punt in de geschiedenis waarop de kerk sterk in beweging is. Oude piketpaaltjes en kerkmuren betekenen weinig meer. Ik zie veel christenen met veel liefde voor de Heer en hun medemens die op zoek gaan naar vormen van geloofsbeleving en kerk-zijn die passen bij deze tijd. Deze tijd van verandering wordt ook wel de ‘ondertussenheid’ genoemd. Ik zie dat de kerk daar ook volop inzit en als MissieNederland nemen wij graag de rol op ons om aan te moedigen, te verbinden en nieuwe initiatieven de ruimte te geven. Ik ben daar hoopvol over.”

Dominostenen

MissieNederland verbindt christenen, organisaties en kerken in Nederland om een beweging van ‘levende stenen’ te vormen met impact. Het beeldmerk van het logo is de letter M van Missie, gevormd door ‘dominostenen’ waarvan de een de ander in beweging zet. Samen met de pay-off beweegt de Kerk benadrukt dat de beweging die MissieNederland in gang wil zetten, wil versterken en focus in aan wil aanbrengen. Los hebben de stenen nauwelijks of geen functie, maar zodra de verzameling stenen in beweging komt gebeurt er iets en krijg je zicht op het grotere geheel. De kleur blauw staat onder meer voor onafhankelijkheid, idealisme, inspirerend en blikverruimend; een aantal emoties en eigenschappen die passen bij het karakter van MissieNederland.

Eerste MissieNederland-congres

Op 5 juni vindt het eerste MissieNederland-congres plaats met als thema: De evangelische beweging in de ‘ondertussenheid’. Meer informatie over MissieNederland en dit congres op www.missienederland.nl

21-05-2015
Kerk
https://www.missienederland.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies