Dorcas Experience Day: Een feestelijke dag rond het 35-jarig jubileum

De Pijler in Lelystad kleurde zaterdag 16 mei jl. blauw! De Dorcas-vlaggen wapperden fier in de wind en de blauwe en witte ballonnen bij de Dorcas Experience Dayingang gaven de kerk een feestelijk tintje. Het was de Dorcas Experience Day, het 35-jarig jubileum van Dorcas. Met een warm welkom ontvingen de Dorcas-gastheren en -vrouwen de genodigden, collega’s en vrijwilligers op het OmArmenplein. Overal vonden ontmoetingen en herenigingen plaats; het ‘Hé, wat heb ik jou lang niet gezien’ was dan ook niet van de lucht.

Tijdens de dagopening interviewde Margje Fikse, onder meer bekend van het EO-programma ‘Dit is de Dag’, twee Dorcas-landendirecteuren. Mona uit Egypte vertelde hoe het werk voor Dorcas haar leven had verrijkt en haar horizon had verbreed. Daarna ontvingen Tweede Kamerlid Joël Voordewind en Dorcas-directeur Joeke van der Meij onder gelach en applaus de eerste exemplaren van het boek ‘Strijder voor Gerechtigheid’ uit handen van Dirk Jan Groot, de oprichter van Dorcas. Gelach, omdat Dirk Jan de microfoon liever zelf vasthield dan deze aan een politicus te geven. ‘Die blijven maar praten’, aldus Dirk Jan, die zelf de nodige herinneringen ophaalde.

Heden, verleden en toekomst

In de verschillende ruimtes konden de ruim vierhonderd bezoekers zich verder verdiepen in het verleden, heden en de toekomst van Dorcas. Zo kon je ‘Met Dorcas op reis’ – een bijeenkomst met teamleider Jan Jacob Hoefnagel die daar prachtig over vertelde. Andries Knevel leidde een seminar over noodhulp. Ook kon je meer te weten komen over de projecten, rijst met goulash of een ander gerecht uit een projectland eten, zelfgemaakte spelletjes of knuffels uit Egypte kopen, zien hoe een rope pump werkt en honing proeven uit Albanië. Kunstenares Rietje Bakker, ambassadeur voor Dorcas, schreef met wie dat wilde samen kaarten aan vluchtelingen. Haar schilderijen sierden de muren op de eerste verdieping van de Pijler. Ter ere van het jubileum bood zij Dorcas een bijzonder en speciaal voor deze dag gemaakt kunstwerk aan.

Duurzaam karakter

Tegen vijf uur liep de dag ten einde. Bij de uitgang ontving iedereen een ‘goody bag’, met daarin ook een flesje water voor de actie Waterkracht. Met deze jubileumactie wil Dorcas haar duurzame karakter tonen en nog meer mensen toegang geven tot schoon drinkwater.

Dorcas
Dorcas
22-05-2015
Hulpverlening
https://www.dorcas.nl/waterkracht

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies