Kabinet moet zich sterk maken voor anti-haat-tribunaal

De verhoudingen tussen Israël en de Palestijnen kunnen alleen verbeteren als het zaaien van haat wordt gestopt. De SGP vindt dat dit probleem onvoldoende serieus wordt genomen. Woensdagavond is er opnieuw een Kamerdebat over de verhouding tussen Israël en de Palestijnen.

SGP-kamerlid Bisschop wil dat het Kabinet zich sterk maakt voor de herinvoering van een tribunaal voor haatzaaien waar zowel de Palestijnen als Israël klachten van haatzaaien kunnen indienen.

Bisschop: ‘Vrede moet van onderop groeien. Maar haat is onkruid dat elke kiem van vrede overwoekert.

Helaas vinden we nog steeds in de officiële Palestijnse staatsmedia talloze antisemitische uitingen, het verheerlijken van geweld en haat, en het eren van terroristische daders. De uitvoerige rapporten van Palestinian Media Watch spreken boekdelen. Zelfs hoge Fatah-officials spreken met lof over bijvoorbeeld de aanslagen op rabbijnen. Omgekomen daders worden geëerd als martelaren. Zo komt vrede nooit een stap dichterbij.

Als Nederland écht iets wil doen, laat minister Koenders zich dan sterk maken voor het terugkeren van dit ‘anti-haat-tribunaal’. Want zonder het stoppen van zaaien van haat is elke inspanning tot vrede bij voorbaat mislukt.’

In het verleden bestond er een comité, waar dit soort uitingen konden worden aangemeld. Zowel Israëlische als Palestijnse misstanden konden worden aangemeld. In dit comité zaten Palestijnse, Israëlische en Amerikaanse vertegenwoordigers. Dit comité is ter ziele gegaan. De Palestijnen hadden geëist, dat alles wat bij dit comité werd bedongen niet openbaar mocht worden gemaakt. Vervolgens deed het comité met alle incidenten niets of weinig. Toen heeft Israel begrijpelijkerwijs hier de stekker uitgetrokken.

SGP
© Henk-Jan Oudenampsen
26-05-2015
Buitenland
https://www.sgp.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies