Studiedag theologie en duurzaamheid in de CHE Ede

AANKONDIGING – ‘In het begin schiep God de hemel en de aarde’. En toen? Toen maakten wij er een rommeltje van. Met de zondeval. En steeds opnieuw met conflicten, met veel onrecht en met vervuiling en uitputting van de aarde. Over de zondige aard van de mens en ook over onrecht wordt in veel kerken wekelijks gepreekt. Maar hoe vaak gaat het over het onrecht dat wij de aarde aandoen? Over dit onderwerp organiseert het nieuwe Netwerk Theologie en Duurzaamheid op vrijdag 12 juni een studiedag.

De toestand van de aarde is de laatste jaren veel in het nieuws. We horen het om ons heen: klimaatverandering, verdwijnen van bossen, bedreigde diersoorten, plastics in oceanen. Veel mensen proberen oplossingen te bedenken. Maar de onderliggende oorzaken komen minder vaak aan de orde, ook in kerken en onder theologen.

Het Netwerk Theologie en Duurzaamheid wil dat veranderen met de studiedag ‘Een geschenk uit/aan de hemel’. Tijdens deze dag gaan theologen, studenten en andere geïnteresseerden met elkaar in gesprek over ‘God en duurzaamheid’. En over de vraag of die überhaupt wel iets met elkaar te maken hebben.

Het Netwerk Theologie en Duurzaamheid is een informeel netwerk met deelnemers uit de Christelijke Hogeschool Ede, de Evangelische Theologische Faculteit Leuven, de Radboud Universiteit Nijmegen, de Universiteit van Tilburg, de Evangelische Alliantie, de Oecumenische Vrouwensynode, Kerk in Actie en Oikos. Het netwerk wil duurzaamheid op de agenda van de kerk zetten. Met de studiedag treedt het netwerk voor het eerst naar buiten.

De dag is bedoeld voor predikanten, pastores, pastoraalwerkers, kerkelijk werkers en andere geïnteresseerden. Belangstellenden kunnen zich opgeven via de website www.stichtingoikos.nl/geschenk

Waar en wanneer?

Locatie: Christelijke Hogeschool Ede

Datum: Vrijdag 12 juni 2015

© Henk-Jan Oudenampsen
27-05-2015
Onderwijs
https://www.stichtingoikos.nl/geschenk

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies