Dag van Hoop in teken van veertig jaar De Hoop

AANKONDIGING – Op zaterdag 27 juni organiseert De Hoop een heel bijzondere open dag. Aan de hand van het thema ‘God is trouw’ wordt het veertigjarig bestaan van De Hoop gevierd.

Iedereen is vanaf 12.00 uur van harte welkom op de Provincialeweg 70 in Dordrecht voor de Dag van Hoop. Daar is ook dit jaar weer van alles te beleven.

Er is een braderie met afwisselende kraampjes en een uitgebreid cateringplein waar een heerlijke lunch besteld kan worden. Vanwege het jubileum van De Hoop is er een speciale tent waar bezoekers medewerkers en cliënten kunnen ontmoeten en aan allerlei leuke activiteiten kunnen deelnemen.

Kinderprogramma

Voor kinderen is er eveneens veel te doen op de Dag van Hoop. Ze kunnen spelen op het kinderplein, waar ook een prachtige kinderboerderij staat. Daarnaast wordt er vanaf 13.00 uur in de sporthal een speciaal programma voor kinderen van 4 tot en met 12 jaar verzorgd door het bekende gospelduo Marcel en Lydia Zimmer. Het wordt een feestelijke, interactieve middag, waarbij veel zal worden gezongen en bewogen. Tussendoor kunnen de kinderen kijken en luisteren naar korte sketches, trucjes en verhaaltjes.

Hoofdprogramma

De volwassenen kunnen terecht bij het hoofdprogramma. Daar wordt onder andere veel gezongen, onder leiding van gospelzanger Gerald Troost en zijn echtgenote Nelinda. Hoofdspreker op de Dag van Hoop is Henk Stoorvogel, voorganger en oprichter van de Nederlandse afdeling van Athletes in Action. Hij zal ingaan op het thema ‘God is trouw’ en interviewt een cliënt van De Hoop over diens levensverhaal. Het hoofdprogramma duurt van 13.00 tot 14.30 uur.

Rondleidingen en seminars

Er is nog veel meer te doen tijdens de Dag van Hoop. Er worden rondleidingen gehouden met als gids een cliënt die ook iets vertelt over zijn of haar eigen levensverhaal. Ook zijn er verschillende seminars. Eén van de seminars dit jaar staat helemaal in het teken van De Hoop. Ook zullen seminars zijn over ‘verslaving en geloof’ en ‘hulp bij pornoverslaving’. De seminars worden gehouden van 14.45 tot 16.35 uur.

Cycle for Hope

Ook later op de middag is er nog van alles te beleven op Dorp De Hoop. Want vanaf ongeveer 16.00 uur verwachten wij de eerste fietsers van Cycle for Hope Rondje Nederland! Deze bikkels zijn in 48 uur in estafette heel Nederland doorgereden om geld op te halen voor de projecten van De Hoop. De bezoekers kunnen hen in een feestelijke sfeer met een applaus binnenhalen.

Iedereen is van harte welkom bij de Dag van Hoop. Opgeven is niet noodzakelijk en de toegang is gratis.

Els van Weijen

28-05-2015
Hulpverlening
https://www.40jaardehoop.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies