Nienke Westerbeek nieuwe directeur van Compassion

APELDOORN – Nienke Westerbeek wordt per 1 augustus 2015 de nieuwe directeur van Compassion Nederland. Zij is op dit moment werkzaam bij de Evangelische Omroep als hoofdredacteur van het vrouwenmagazine EVA en afdelingshoofd ‘Vrijwilligers’ en ‘Vormgeving’. Ze volgt bij Compassion Jolanda Omvlee op, die een internationale functie bij Compassion International heeft aangenomen.

Nienke Westerbeek (42): “Ik zie er enorm naar uit om bij Compassion aan de slag te gaan. Ik ken Compassion als een gepassioneerde organisatie die veel impact heeft in het leven van kinderen in armoede. Door diverse reizen en mijn recente ervaring als kerkplanter in een interculturele context is mijn hart steeds verder opengegaan om me in te zetten voor gerechtigheid en ontwikkeling voor hen die het meest kwetsbaar zijn: kinderen en vrouwen. Compassion doet dat op een heel mooie manier voor kinderen, door hen niet alleen te voorzien van onderwijs en scholing, maar hen ook van binnenuit te helpen groeien tot gezonde volwassenen.”

“In de afgelopen 15 jaar heb ik bij de Evangelische Omroep heel veel geleerd en genoten van het werk dat ik er heb mogen doen. In het maken van programma’s voor kinderen en jongeren en in mijn functie als hoofdredacteur van Eva is het altijd mijn verlangen geweest dat we verschil mochten maken in het leven van kinderen en vrouwen, zodat zij weer verschil zouden maken in hun eigen omgeving. Met datzelfde verlangen en mijn ervaring ga ik nu een nieuwe stap zetten in het Koninkrijk van God bij Compassion.”

Jolanda Omvlee

Jolanda Omvlee draagt na 6 jaar het stokje over, omdat zij binnen Compassion International de functie Senior Director voor Advocacy in Latijns Amerika en de Caraïben op zich neemt. “Ik ben blij dat ons bestuur Nienke als mijn opvolger heeft aangesteld. Ik ken haar als een heel capabele, gepassioneerde vrouw die zowel bij de Evangelische Omroep als de kerk die ze samen met anderen heeft gesticht, veel heeft bereikt. Ik heb er het volste vertrouwen in dat zij de organisatie verder zal leiden naar groei in alle facetten, om uiteindelijk meer kinderen uit armoede te bevrijden.”

Compassion

Compassion is een internationale hulporganisatie die kinderen in armoede helpt zich gezond te ontwikkelen en uit armoede te komen. Dat doet de organisatie via een holistisch kindsponsorprogramma. Ieder kind dat door een sponsor wordt ondersteund, wordt opgenomen in een Compassion-project dat door een plaatselijke kerk wordt uitgevoerd. Via Compassion worden wereldwijd momenteel ruim 1,6 miljoen kinderen in 26 landen ondersteund. Een belangrijk onderdeel van het sponsorprogramma is de briefwisseling tussen kind en sponsor.

Compassion
Compassion
01-06-2015
Hulpverlening
https://www.compassion.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies