Woord en Daad blij met ruim 3,5 miljoen subsidie van RVO

GORINCHEM – Woord en Daad kan ruim 3.5 miljoen euro aan subsidie van het ministerie van Buitenlandse Zaken gaan inzetten voor 2 projecten rond duurzaamheid en voedselzekerheid. Met het geld wil Woord en Daad de situatie van bonentelers in Guatemala en telers van cashewnoten in West Afrika structureel verbeteren. Er is nog 1.2 miljoen euro nodig om de projecten te laten lopen. Dat geld hoopt Woord en Daad met overige donaties binnen te halen.

Telers van bonen en erwten in Guatemala hebben moeite om rond te komen van de inkomsten die ze voor hun oogsten krijgen. Bovendien wordt hun toegang tot de Europese en Amerikaanse markt belemmerd door allerlei internationale afspraken.

Ook in Burkina Faso en Benin lopen boeren tegen dergelijke belemmeringen aan. Daar komt het probleem bij dat de meerderheid van de boeren daar slechts 400 kg aan cashews oogst per hectare, terwijl wereldwijd de oogst per hectare veel hoger is.

In die situatie wil Woord en Daad verandering brengen, zodat de boeren een eerlijk inkomen krijgen waarmee ze hun bestaan structureel op een hoger plan kunnen tillen.

Directeur-bestuurder Jan Lock van Woord en Daad: ‘Ik zie de toezegging van de subsidie als een enorme waardering van datgene wat onze partners en ons team voor de armen in Burkina Faso, Benin en Guatemala willen bereiken. Wij geloven dat we met deze programma’s armen mee kunnen nemen in economische ontwikkeling. Het is een blijk van erkenning en waardering als een subsidieverstrekker die opvatting deelt. Voor ons nu de uitdaging om waar te maken wat me met elkaar ambiëren.’

In totaal zijn 64 projecten ingediend en beoordeeld door de Rijksdienst Voor Ondernemend Nederland (RVO). 20 van deze projecten werden uitgekozen, waarvan dus twee van Woord en Daad. Alle projecten zetten de komende jaren in op de verbetering van voedselzekerheid en private sectorontwikkeling in ontwikkelingslanden als Guatemala, Ghana, Ethiopië, Burkina Faso, Kenia, Indonesië, Myanmar en India.

Woord en Daad heeft vijf tot zes jaar de tijd om de plannen te realiseren.

Woord en Daad

Woord en Daad verbindt mensen over de hele wereld in hun strijd tegen armoede, vanuit Bijbels perspectief. We werken daarbij samen met partnerorganisaties in Afrika, Azië en Centraal- en Zuid-Amerika, de achterban in Nederland, maatschappelijke instellingen, overheden en bedrijven en andere sectoren. Samen met hen wil Woord en Daad een bijdrage leveren aan duurzame verandering in Nederland en wereldwijd.

Mariska Dijkstra
Woord en Daad
03-06-2015
Hulpverlening
https://www.woordendaad.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies