Verre Naasten bereikte in 2014 tienduizenden met het evangelie

In 2014 ontving Verre Naasten bijna 5 miljoen euro aan inkomsten, bijna 4% meer dan begroot dankzij extra inkomsten van particuliere fondsen en kerken. Hiervan is 85% direct besteed aan de doelstelling: geloof delen wereldwijd. Daarmee werden tienduizenden mensen, in woord en daad, bereikt met het evangelie.

Verre Naasten doet haar werk namens de Gereformeerde Kerken vrijgemaakt (GKv) en haar achterban. In 2014 ondersteunde Verre Naasten zo programma’s van vijftig lokale kerken en christelijke organisaties in ruim dertig landen. Dit zijn programma’s waarmee lokale kerken in hun directe omgeving, in woord en daad, het geloof delen, variërend van kerkelijk opbouwwerk, missionaire activiteiten en diaconaat tot advisering, training en noodhulp.

Zichtbare verbetering

In het jaarverslag licht Verre Naasten diverse projecten uit. Een voorbeeld daarvan is het online evangelisatieproject in Somalië dat een grote groei doormaakte. Daarnaast wordt het gezondheidszorgproject van een christelijke organisatie in India belicht; dankzij dit project is er in het projectgebied zichtbare verbetering in de gezondheid van vrouwen en kinderen en werd malaria teruggedrongen van 6% naar 2%. Ook blikt het jaarverslag terug op groei van de kerk in Congo en geslaagde trainingsprogramma’s voor kerkleiders in Oeganda. Het jaarverslag, inclusief de volledige jaarrekening, staat op www.verrenaasten.nl/jaarverslag2014.

Mijlpaal

In Nederland bereikte Verre Naasten in 2014 een grote mijlpaal. Zo werd in september een nieuw landelijk samenwerkingsverband opgericht voor zending en hulpverlening (mission) vanuit de GKv, waarin de elf regionale samenwerkingsverbanden participeren en waarvan Verre Naasten voortaan de ondersteunende organisatie is. Doel hiervan is meer samenwerking en eenheid, door het onderling delen van kennis, ervaring en middelen.

Hagar Prins
Verre Naasten
09-06-2015
Evangelisatie
https://www.verrenaasten.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies