Minister Ploumen bezoekt World Vision Child Friendly Spaces in Nepal

Minister Ploumen is in Nepal om de schade van de aardbeving met eigen ogen te zien en de verschillende hulporganisaties aan het werk te zien. Maandag was zij op bezoek bij de Child Friendly Spaces van World Vision in Kathmandu.

“Ik ben erg enthousiast over het concept van de Child Friendly Spaces en hoor graag meer over de activiteiten die de kinderen hier doen. Het is erg mooi om de kinderen hier samen zo te zien”, aldus de minister van Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking.

De Child Friendly Space die Minister Ploumen bezocht, was de eerste speciaal voor kinderen opgezette opvangplek in het rampgebied. Vier dagen na de aardbeving was deze Child Friendly Space open. Inmiddels zijn er 22 soortgelijke opvangplekken opgezet verspreid over het rampgebied. De minister hoorde onder andere hoe de kinderen hier na hun lessen worden opgevangen, wat hun trauma’s zijn en hoe World Vision verschillende activiteiten gebruikt om de kinderen te helpen met hun traumaverwerking.

Kinderen verwerken hun trauma

De Child Friendly Spaces zijn belangrijk, omdat kinderen het meest getraumatiseerd zijn door de aardbeving. Annila Harris, hulpverlener: “Het merendeel van de kinderen heeft de verwoesting met eigen ogen gezien. Zij leven in angst en zijn bang voor nieuwe aardbevingen. Wij helpen de kinderen om deze ervaringen een plekje te geven, bijvoorbeeld door middel van tekeningen, dans en sport en spel.”

“Ik vind het hier leuk en leer nieuwe dingen”

Met de Child Friendly Spaces vangt World Vision meer dan 1500 kinderen op. Eén van deze kinderen is de 7-jarige Sushmita: “Ik was ontzettend bang toen de aardbeving kwam. Soms ben ik bang dat er nog één komt. Gelukkig ben ik hier samen met andere kinderen en dat vind ik erg leuk. Ik leer hier ook nieuwe dingen.”

Margreeth Bronsema
WorldVision
09-06-2015
Hulpverlening
https://www.worldvision.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies