Mercy Ships sluit eerste deel werkperiode Madagaskar af

De Africa Mercy, het ziekenhuisschip van medische hulporganisatie Mercy Ships, heeft de eerste van twee werkperiodes op het eiland Madagaskar succesvol afgesloten. Sinds de komst in november vorig jaar heeft Mercy Ships 1.269 operaties uitgevoerd, waaronder veel orthopedische, maxillofaciale en oogoperaties. Daarnaast werden cursussen gegeven aan lokale medici, 318 mensen in totaal. Ook kregen vijftig medici intensieve stage aan boord van de Africa Mercy.

Het ziekenhuisschip, dat nu voor een onderhoudsbeurt naar de haven van Durban, Zuid-Afrika onderweg is, zal begin augustus terugvaren naar de havenstad Toamasina.

De eerste werkperiode in Madagaskar duurde zeven maanden in plaats van de gebruikelijke tien maanden. Dit kwam door eerdere gedwongen wijziging van plannen in verband met de ebolacrisis in West-Afrika, waar Mercy Ships normaal gesproken werkzaam is.

Directeur van Mercy Ships Holland, Arjen van der Wolf: “Hierdoor hebben we minder operaties kunnen verrichten dan gebruikelijk. We zien daarom des te meer uit naar de volgende werkperiode in Madagaskar. De nood in het land is hoog en de hulp van Mercy Ships is en blijft meer dan welkom. Ook is een extra jaar een geweldige kans om onze samenwerking met de regering en de medische diensten in Madagaskar te intensiveren. Er zijn al veel medische professionals getraind en komend seizoen zullen we trainers gaan trainen die uit ziekenhuizen en medische posten van heel Madagaskar komen. Heel veel impact dus!”

Mercy Ships
Mercy Ships
12-06-2015
Hulpverlening
https://www.mercyships.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies