Vishambar: Ik wil een goede vader zijn voor mijn kinderen

Nog even en dan is het vaderdag. Een dag waarop we alle vaders in het zonnetje zetten. Maar… lang niet elke vader weet hoe hij zijn rol als vader op een goede manier in moet vullen. De Indiase Vishambar is vader van drie kinderen. Door zijn alcoholverslaving kampte zijn gezin vaak met ruzies en moesten zij rondkomen van een klein bedrag. Totdat… hij zich aansloot bij de Men Care Group van World Vision.

In landen als India is veel sprake van genderongelijkheid. Meisjes worden op jonge leeftijd uitgehuwelijkt en krijgen geen kans om naar school te gaan, laat staan een carrière op te bouwen. Er is ook veel sprake van alcoholmisbruik, waardoor mannen vrouwen onderdrukken en de situatie in gezinnen onveilig is. Dit is funest voor de ontwikkeling van kinderen.

“Het is weer rustig thuis”

In de Men Care Group van World Vision trainen we vaders. De trainingen helpen vaders om los te breken van tradities, wat hun gezin en gemeenschap ten goede komt. De 28-jarige Vishambar, vader van drie kinderen, is sinds een jaar aangesloten bij de Men Care Group van World Vision. De groep heeft Vishambar geholpen om zijn alcoholverslaving te overwinnen.

“Ik heb al zes maanden geen alcohol meer gedronken. Ik wil een goede vader zijn voor mijn kinderen”, zegt Vishambar. Ook zijn 24-jarige vrouw Naina is erg blij met het iniatief van World Vision. “Sinds mijn man is gestopt met drinken, is het weer rustig thuis. En het geld dat hij aan alcohol uitgaf, gebruiken we nu voor huishoudelijke kosten. Ik ben zo blij met deze verandering!”.

Kennis gaat door

Onderdeel van de training aan mannen zoals Vishambar, is dat zij hun opgedane kennis weer doorgeven. Op deze manier rusten we steeds meer mannen toe om een betere echtgenoot, vader en verantwoordelijke burger te worden!

World Vision
WorldVision
12-06-2015
Hulpverlening
https://www.worldvision.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies