Hoopvolle actie van Family7 voor onderdrukte Dalits in India

Bedekt met bloed en de navelstreng er nog aan, werd het kleine meisje Ponnu (zie foto) op 15 augustus 2013, ’s morgens vroeg achteloos in de bosjes gegooid. Ze is geboren in India, een land waar meisjes weinig waard zijn. Gelukkig werd ze gevonden door een ‘toevallige’ voorbijganger en kon ze worden ondergebracht bij de weduwe Kala.

Ponnu en Kala behoren tot de Dalit-stam. Ze zijn verschoppelingen, onaanraakbaren in het onrechtvaardige kastenstelsel van India. Het opruimen van lijken of schoonmaken van smerige riolen wordt aan de Dalits overgelaten. Landgenoten uit hogere kasten willen zelfs niet dat hun schaduw op een Dalit valt, want ze worden gezien als ritueel onrein.

Geen toekomst

Ponnu kan straks niet naar school, waardoor ze bij voorbaat veroordeeld is tot een leven in armoede. Als ze ziek zijn hebben moeder en dochter geen toegang tot medische voorzieningen waardoor ze grote kans lopen om vroeg te overlijden.

School, kliniek, kerk

Om dit te voorkomen is de Nederlandse stichting Abba Child Care nu bezig om 50 Dalit-dorpen te voorzien van multifunctionele gebouwen. Deze doen dienst als scholen, klinieken en kerken. 250.000 Dalits zoals Ponnu en Kala krijgen zo direct toegang tot onderwijs en medische voorzieningen. Vele nieuwe gelovigen onder de Dalits worden hier ook onderwezen uit Gods Woord. Op deze manier kunnen de Dalits zich sociaal en geestelijk ontwikkelen en op den duur zelfvoorzienend worden.

Help mee

Eén gebouw kost vijftienduizend euro, een groot bedrag. Maar, Als zeshonderd mensen € 25,- sponsoren of honderdvijftig mensen € 100,- hebben we al één gebouw bij elkaar. Helpt u ook mee, om kansloze Dalits zoals Ponnu en haar pleegmoeder Kala een betere toekomst te geven?

U kunt hier online doneren via de beveiligde omgeving van Ideal.

U kunt natuurlijk ook helpen door met uw kerk, school of bedrijf een multifunctioneel gebouw te sponsoren voor de Dalits! Voor meer informatie kunt u terecht op de site van Abba Child Care.

Family7 zendt deze maand vier documentaires uit waarin Dolf van de Vegte in de wereld van de Dalits duikt. Zijn bevindingen zijn schokkend maar gelukkig gloort er hoop aan de horizon door het werk van Abba Child Care. Kijk hier de eerste aflevering.

U kunt uw gift storten op:

Stichting ETV

Bankrekening: NL47 RABO 0394022521

Stichting Evangelical Television Europe

Apeldoorn. O.V.V. India

Uitzendingen: Elke zaterdag 19.30 uur – HH elke donderdag 19.30 uur

Family7
Family7
15-06-2015
Hulpverlening
https://www.family7.nl/family7-in-actie-india

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies